Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Borzalmas torokfájst mivel...

Borzalmas torokfájst mivel lehet enyhíteni? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Vírusos torokgyulladásom van (tiszta vérhólyag az egész torkom), kaptam gyógyszert, szedem is már 3 napja, de egyszerűen nem birok nyelni, enni, inni is max vizet, olyan mintha zsilett pengéket nyelnék. Strepsils plust szopogatok, de nem igazán használ semmit, a méz nagyon csíp, van valami ami enyhítené ezt a fájdalmat?
2010. okt. 22. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Igyál hagymateát.
2010. okt. 22. 12:37
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Homeogene 9-et próbáltad már?
2010. okt. 22. 12:38
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Langyos sós vízzel gargalizálj. Nagyon jó!
2010. okt. 22. 12:48
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Corsodyl-lal öblögetés is nagyon jó, olyan, mint a lórúgás. Recept nélkül vehetsz a patikában, de már drogériában is láttam. Nekem is makacs, hólyagos torokgyulladásra (nincs már mandulám) ajánlotta az orvos és rendbe hozott.
2010. okt. 22. 12:51
 5/13 enerik válasza:
67%
Egy mokkáskanál sót tegyél 1,5 - 2 dl langyos vízbe és ezzel gargarizálj. A só nagyon jó fertőtlenítő gyulladáscsökkentő és a fájdalmat is kicsit enyhíti. Üdv.: enerik /www.medicalhands.hu/
2010. okt. 22. 12:53
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
Az előző is jó de nekem a propoliszos cseppek vált be nagyon jó azonnal csillapítja jó még a grapefruit magolaj is és az ezüst kolloid cseppek.Mindhárom erős természetes antibiotikum vírusölő fertőtlenítő hatású.jobbulást
2010. okt. 22. 13:02
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
nekem is torokgyulladásom volt és strepsilst szedtem és teát ittam ..igaz aludni nemtudtam de pár nap múlva sokkal jobban lettem
2010. okt. 22. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

nekem 3 hete volt afta a torkomban.pengeérzés volt...

az üzemorvos ajánlotta a FLOGOSOL gargalizáló folyadékot.

vény nélküli és már a második napon sokkal könnyebb volt a nyelés. hamar csillapítja a fájdalmat és fertőtlenít.

egy ezres körül van az ára.

jobbulást!

2010. okt. 22. 13:51
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Tegnap lett egy csomó afta a számban, ill. most már bizonyos, hogy a torkom sem sima hólyagos, hanem aftás :(

KEdves UTOLSÓ!

Neked mit adtak a flogosolon kívül az aftás torokgyuszira?

Én most beszéltem egy fül-orr-gégész ismerősömmel, ő glykosept-et ajánlott ecsetelésre és tantu verde-t evés előtt helyi fájdalomcsillapításra.

Te kaptál még valamit?

Mennyi idő alatt múlt el(enyhült) a fájdalom, nekem ez a kínszenvedésem 3. napja, eddig 3 kg-t fogytam, mert enni sem tudok.

2010. okt. 23. 10:50
 10/13 A kérdező kommentje:

Miután már legalább 3 napja szenvedek, eszembe jutott, hogy amikor kivették a mandulámat Donalgint adtak fájdalomcsillapításra.

Volt itthon, bevettem egyet kb fél órája és elmúlt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tudom, hgoy csak a gyógyszer hatása, de tudtam végre enni pár falat szilárd ételt. :):):

Amúgy ezt ajánlom nektek is, ha nagyon durva torokfájásotok van, mert gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, kifejezetten fül-orr-gégészeti fájdalmakra hat!

2010. okt. 23. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!