Mióta lehetek HPV fertőzött, ha most LSIL leletet kaptam ?
Figyelt kérdés
2021.09 hóban voltam utoljára nőgyógyászati rákszűrésen. Az negatív lett. Nem volt HPV gyanú. Sajnos most rá 2 évvel később viszont LSIL eredményt kaptam. Partnerem 1 db volt, és ő is csak az utóbbi 1 évben. Szóval gyanítom, hogy ezt az utóbbi egy évben szedhettem össze és már ilyen súlyos elváltozást okozott. Vagy már lehet előbb is bennem volt, csak nem okozott sejteltérést?2023. szept. 7. 07:25
1/2 anonim válasza:
Hogy mióta lehetsz HPV fertőzött, azt nehéz megmondani, mert a HPV-nek rengetek típusa van, és ahogy te is írod, már a szervezetedben lehetett korábban is, attól függetlenül, hogy nem okozott sejteltérést. Ez alatt a két év alatt simán okozhatott eltérést akár már 2021 novemberben, ahogy okozhatott akár csak 2023 márciusban is. Egyébként az LSIL a legenyhébb fokú elváltozás, a HSIL a legsúlyosabb. Amúgy a dokidat nem kérdezted? Én megkérdezném a helyedben.
2/2 anonim válasza:
Azaz egy darab partner szépen lefertőzött. Vagy hordozó vagy megcsalt közben, bármelyik lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!