Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha mondjuk több éve kullancs...

Ha mondjuk több éve kullancs miatt lyme fertőzött lesz valaki, az ha most tesztel még mindig kimutatható a fertőzés?

Figyelt kérdés
Mondjuk, ha 2018-ban lyme fertőzött leszek,viszont tünetek/folt hiányában nem tesztelek, az most ha csináltatok vérvételt kimutatja, ha lymeos voltam/vagyok?

2023. júl. 24. 20:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy szokott teszttel, de meg lehet allapitani alapos vizsgalatokkal, az biztos.

Egy ismerosunk evekig kezelek felre. Autoimmun betegseg, etel-intoleranciaval diagnosztizaltak, eveken at teltebb nobol ugyan baromi csinos lett, de csak mert tobb mint husz kilot fogyott, eveken at kinlodott. Vegul kideritettek, egyaltalan nem az a baja hanem Lyme-kor. ( Amugy nyugati allitolag jo ellatas mellett.)

Most mar ujra duci, de ez jo jel nala.

2023. júl. 24. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Uff. Ha meggyógyult, de még van ellenanyag a vérében, azt természetesen ki lehet mutatni. Ha még folyik a betegség, akkor biztosan van ellenanyag a vérében, és azt is ki lehet mutatni.

A szokásos Lyme-kór tesztek (egyszeri vérvételben nézik az ellenanyag szintet) ezt sajnos nem igazán tudják megkülönböztetni. Ha a részletek érdekelnek, itt olvasgass:

[link]

2023. júl. 24. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Van olyan! Az egyik kollegám pont így van egy évekkel ezelőtti kullancs csípéstől.
2023. júl. 27. 18:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Es o is tobb ev utan pozitiv lett ?
2023. júl. 27. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen!

3#

2023. júl. 27. 20:00
 6/6 anonim válasza:
Igen, kimutatja. Ha krónikussá váltál, akkor idővel egyre magasabb lesz az IgG értéked
2023. szept. 13. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!