Voltam fül-orr-gégészeten egy vírusfertőzés után gégegyulladásom lett, már a 3. doboz antibiotikumnál tartok,alig beszélek, a köhögés 3 hét alatt picit enyhült de borzasztóan fáj a torkom.Szerintetek mennyi idő alatt gyógyul meg?
2010. okt. 14. 20:13
1/7 anonim válasza:
Több hétig is eltarthat. Menj vissza az orvoshoz, ő tud segíteni.
2010. okt. 14. 20:49
2/7 anonim válasza:
Azért három hét ugyanolyan fájdalommal, az már sok. Dolgozol/suliba jársz? Mert otthon kéne pihenni. A 3 doboz antibiotikum három különbözőféle? Orvos adta?
2010. okt. 14. 21:53
3/7 anonim válasza:
Akkor kell otthon maradni, ha nem tudja megállni hangadás nélkül. Egyébként mehet.
2010. okt. 14. 22:35
4/7 anonim válasza:
Nem csak akkor, mert a szervezetnek pihenésre van szüksége ahhoz, hogy le tudja győzni a kórokozókat. Pont a kimerültség következménye a betegség. És mellesleg fertőző is lehet.
2010. okt. 15. 08:09
5/7 A kérdező kommentje:
Dolgozom és orvos adta az antibiotikumokat. Próbálok minimálisan beszélni. Ma visszamentem a fül-orr-gégészhez és szteroidot írt azzal kell inhalálni 3 napig mert nagyon megvastagodtak a hangszalagjaim és nagy a gyulladás. Kicsit be vagyok pánikolva.
2010. okt. 15. 16:19
6/7 anonim válasza:
Én se úszok meg egyetlen egy januárt sem gégegyulladás nélkül. Tavaly ilyenkor elkaptam egy calici vírust hányással, hasmenéssel, 40 fokos lázzal, ami csak volt. Ez tartott egy hétig. Utána pedig jött a gégegyulladás. Három nap alatt teljesen (!) elment a hangom, az orvosnak még köszönni se tudtam, fájt a torkom, a gégém pedig annyira felduzzadt hogy köhögni se tudtam és olyan fullasztó érzés volt. Úgyhogy már az első tünetektől felismerem. Orvos írt fel ugyanígy valami inhalálót, meg még egy rakat gyógyszert összesen 8000 Ft értékben. Hát a gyógyszerek szart sem értek. Én úgy gyógyultam ki belőle, hogy gőzöltem naponta háromszor kamillával, egy forróvizes rongyot a nyakam köré csavartam és odakötöttem egy jó meleg sállal, ittam rengeteg kamillás-mézes teát, és napon 18 órát aludtam. És persze OTTHON pihentem. Tényleg kell pihenni hogy az immunrendszered megerősödjön. Úgyhogy ha rám hallgatsz otthon maradsz é kipróbálod az összes házi praktikát.
Egyébként most nekem is gégegyuszim van, lehet hogy te már eddigre meggyógyultál, de azért jobbulást kívánok:)
2011. jan. 30. 15:27
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, szerencsére már meggyógyultam, igaz kb. 2 hónapig tartott amig teljesen helyrejött a torkom pedig már foniáterhez(vmi hangképzős orvoshoz) is el akartak küldeni. Tényleg csak az idő segített, kevés beszéd és kb 6 doboz antibiotikum.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!