Ennyitől elkapható a toxoplazma?
Sziasztok!
Tudom, kicsit butácska a kérdés, megnyugtatásért jöttem. A kislányommal ma almát ettünk az udvaron (1 almát felgerezdelve, igazából csak én ettem, ő hordta nekem 😅). Szépen sorban hozta nekem az alma gerezdeket, amiket jó "maradékpusztító" anyuka lévén meg is ettem. Az utolsó gerezdnél esett csak le, hogy előtte a földet túrta a pinduri. A szomszéd macskái ókor közbe, átjárnak hozzánk üríteni és noha nem a macskasz@rt túrta, de könnyen lehet, hogy egy előzetesen összepiszkított részen - ahol már nem volt ott a kaka- is járt a keze.
Megyek toxoplazma szűrésre, már kértem is időpontot. Addig viszont megnyugtatna, ha valami pozitívat (de persze csak az igazat) írnátok.
Köszi.
Egy cica egész élete során 2 hétig fertőz, ha elkapja a toxoplazmózist. Az, hogy pont egy beteg cica pont oda hordta a vírusait, ahol a te kislányod játszott, az meg is tapadt az almán, meg is fertőzött téged és éppen olyan időben érte a kis magzatot, ami károsítja a fejlődését, erre az esély naaaagyon nagyon pici. Ó igen, és még az is kell ehhez, hogy te még sosem voltál toxoplazmózisos, mert ha voltál akkor védett vagy örökre.
Persze, figyeljetek a kézmosásra, főleg amíg babás vagy, de szerintem annyira borzasztóan azért nem kell aggódni. :)
Inkább amiatt veszélyesek, mert ezer ember tapogatja meg előtted. Kis túlzással, mintha a buszon a kapaszkodót nyalogatnád :)
Nem lesz ennyiből bajod. Toxoplazma tuti nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!