A megmaradt szeletelt nyers hagyma mérgező?
Ezt kaptam emailben:
"A cikk rövid fordítása:
1919-ben amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (valószínű USA-ban), volt egy orvos ,aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát így tartva a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezettel különbözőhelyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.
Egy másik eset:Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána jobban érezte magát.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!
Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki.
A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat)
A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!
"
Kamu vagy sem?
Kamu. A hagyma nem a "mikróbáktól" feketedik meg, hanem megrohad a levegőn. Ha berakod hűtőbe, fehér marad. (A nyers krumpli is megfeketedik levegőn, és az se a baciktól...) Én már használtam fel hűtőben egy napig tárolt aprított hagymát, és élek! :) Semmi bajom nem lett. A majonézes hagymás krumpli akkor romlik meg, ha házi majonézből van nyers tojással. A nyers tojás romlik meg, sőt, szalmonella is lehet benne. A bolti majonéz ezer évig jó.
Én is hallottam, hogy a hagyma jó az influenza ellen, de szerintem semmit nem szív magába, egyszerűen az illóolajok párolognak belőle és fertőtlenítenek. Ha megeszed, akkor meg a vitaminokkal hat.
Ki nem állhatom, amikor ilyen f*szságokat küldözgetnek tudatlan emberek.
Szerintem kamu,a cikk ellentmond magának.Azt írja,a héjában maradt hagyma is elpusztítja,magába szívja a vírusokat,de a szeletelt is.Na most...Akkor képzeld el azt a sok hagymát a nagy zsákokban a piacon.Hánykolódik ki tudja,hol...körbejárja sok beteg vásárló...Akkor elvileg az is mind mérgező,nem?
Ebben esetleg annyi igazság lehet,hogy van valamennyi vírus és baktérium ölő hatása a hagymának,akár az illatának is,ugyanúgy ahogy van a citromolajnak is.
"A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"
Nagy az isten és az ő állatkertje. Hogy írhat épeszű ember ilyen baromságot? A majonézben tojás van! Van olyan gomba ami szereti a hagymát és a spórái a levegőből telepednek rá a hagymára hiszen a hámozás miatt hozzáfér! Az írás minden szava ostobaság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!