Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha soha nem vagyok beteg az...

Ha soha nem vagyok beteg az aut jelenti jó az immunrendszerem?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallani, hogy a stressz legyengíti az immunrendszert. Depresszióval küzdök és folyamatos szorongásban vagyok mindennap amitől gyakran fáj a fejem, sokszor inkább migrénem van, plusz az évek során sok allergiám jött ki. De ezen kívül jól vagyok.

Anyukám meg a nővérem hetek óta betegek, nekem semmi bajom, ez jót jelent?

2023. jan. 28. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
69%
Igen, jelentheti azt, hogy jó az immunrendszered. A jó immunrendszer azonban nem segít azon, hogy a folyamatos stressz simán kedvez más, hosszú távon kialakulható betegségeknek, mint például gyomor és bélrendszeri betegségek, vagy akár a rák.
2023. jan. 28. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
42%

Én tini koromban voltam utoljára olyan beteg ami igazán említést érdemel, pedig voltak körülöttem beteg emberek, gyakran otthon is. Azt gondoltam milyen klassz az immunrendszerem.

Aztán most a fiam hazahozta a bölcsiből ezt a kevert nyavalyát (valszeg influenza és az a nagysejtes izé ami most terjed) és az egész család úgy kidőlt mint még sosem. Szerintem a titok nyitja hogy egy tizenkét kilós vírusgóc nyalogatta az arcomat taknyos fejjel.

Gondolom te nem cserélsz testnedvet a családoddal, így ki tudod kerülni a betegséget.

2023. jan. 28. 12:26
 3/3 Csabi34 ***** válasza:
42%

Az immunrendszer működése és az egészségi állapot között összefüggés van, de nem jelenti azt, hogy ha valaki ritkán van beteg, akkor immunrendszere biztos, hogy jól működik. A stressz és a depresszió valóban hatással lehet az immunrendszer működésére, de a jó egészségi állapot más tényezőktől is függ, például a genetikától, az életmódtól, a táplálkozástól, szedett gyógyszerek hatásmechanizmusától és mellékhatásaitól stb.

Első körben a háziorvosodhoz kell fordulni, ő tud vizsgálatokat kérni (vérvétel stb), ha szükségesnek ítéli meg.

2023. jan. 28. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!