Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi lehet a bajom? Milyen...

Mi lehet a bajom? Milyen szakorvoshoz forduljak?

Figyelt kérdés

Már kb 2-3 hete fáj (mintha valami tompa fájdalom lenne) a vesém környéke, de nem pont a vesém hanem mintha felette, pontosabban a bordám alja, de belül érzem a fájdalmat, elől és hátul is, a derekam felett, a bordámon belül, el is mentem a háziorvoshoz aki vizelet minta tesztből azt mondta, hogy van valami Fertőzés a vesémen és felírt gyógyszert (cystone és urinal) de semmi hatása nincs, már egy hete szedem... Aztán egy olyan másfél két hete érzem, hogy fájnak a végtagjaim is, a lábaim, kezeim, úgyszintén belül érzem (nem tapintásra fáj) és sosem fáj egy idejüleg, egyszer a bal kezem, utána jobb kezem, lábam, és így felváltva, és néha érzem azt is, hogy mintha szúrna a szívemnél, és néha mintha lüktetne/pompálna egy-egy helyen az ín a kezemben vagy épp a lábamban-ezzel is voltam pár napja a háziorvosnál, csinált EKG-t és azt mondta, hogy semmi különös csak kalémia hiányzom van és felírt valami vitamint és azt mondta, hogy egyek több sós ételt. Azóta egyre intenzivebb mindkét fájdalom (vese tájékán és a végtagjaimban is) és attól félek, hogy valami komoly bajom is lehet. A héten megint vissza megyek hozzá, de szerintetek milyen szakorvoshoz forduljak? Menjek el egy vérvételre? Vagy esetleg lehet a vese tájékán a fájdalomnak köze a végtagjaim fájásához?

22 fiú ,és 4 éve dohányzok(ezt lefogom tenni de vajon a cigi miatt fájnak a végtagjaim?

2023. jan. 7. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Hypochondria.
2023. jan. 7. 20:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét gyógyszer csak gyógynövénykivonat, gyulladásra pedig antibiotikum kell. Ha nem voltál vérvételen, akkor miből állapította meg a kálium (kalémia - az mi?) hiányt? Jó ez a háziorvos? Urológushoz menj beutaló nélkül és hasi ultrahangra kéne, jó esetben arra beutal az urológus, ha a háziorvos nem.
2023. jan. 7. 20:47
 3/8 A kérdező kommentje:
EKG-t csinált, és azt mondta, hogy kalémia hiányom van.. nem értek őszintén hozzá de ezt mondta és az eredményen is írja. Én sem tudom mi a kalémia de azt mondta, hogy olyasmit eszek amiben nincsen só, és egyek sós kajákat.. pedig világ életemben csak azt ettem ami itthon volt és sosem volt ilyen bajom
2023. jan. 7. 21:11
 4/8 A kérdező kommentje:
De ha urológushoz megyek az csak a vesémet ultrahangozza, volt már nekem fertőzés a vesémben, de most feljebb fáj, a bordaív alatt, és a végtagjaim, nem lenne jobb ha egyből egy egész hasi ultrahang rá megyek? És esetleg a vegtagi fájdalomnak lehet köze a vesés fajdalmamhoz?
2023. jan. 7. 21:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyesnek meg üzenem, hogy nem szeretek orvoshoz menni, és sokszor nem is érdekel ha fáj valamim, és nem aggódok én akármin, de most tényleg fáj, és az a legrosszabb hogy nem tudom leírni a fájdalmat... Mármint nem azért mert annyira fáj, hanem olyan idegesítő, tompa fájdalom mintha valami szorítaná a lábam, kezem belülről de ha egyszer érzem akkor érzem... És már a házi orvoshoz nem akarok menni, mert hiába mondom neki, nem küld tovább és ilyen apróságokat mond, pedig szerintem az ha só hiányom lenne az nem fájna szerintem, a második válaszolónak köszönöm a választ
2023. jan. 7. 21:20
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Hát azért egy vérkép kellene, meg urológus is, ő nem csak a veséket nézi meg, és nagyobb rálátása van a dolgokra. Persze lehet nem vese, de ki kell zárni, attól is függ melyik oldalon fáj. Gyulladásra meg nem értem az orvosod miért nem írt fel antibiotikumot. Egyébként ha tényleg vese probléma, akkor a sok só pont nem jó, ellenkező hatást érsz el vele meg egyes vitaminokkal is, ezek mind okozhatnak oxalát kristály ürülést, üledéket a vesékben, nekem nemrég ezért gyulladt be, de a végtag panaszok nem hiszem, hogy emiatt vannak.
2023. jan. 7. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a gyulladástól fáj és az sugárzik ki máshova, hétfőn menj urológushoz. A háziorvost meg próbáld meg lecserélni, ha van másik, mert ez nem gyógyít meg.
2023. jan. 7. 23:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Fura, hogy nem kért vérvételt, hogy megnézze a CRP értéket, mert ha mutat gyulladást, akkor prevencioként antibiotikumot (valami ciprofloxacint vagy levofloxacint) kell szedni, ameddig nem vizsgál meg az urológus.
2023. jan. 8. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!