Az létezhet, hogy az egész torkom aftával van fedve? 7 flector után is alig bírok nyelni? SÜRGŐS!?
Sziasztok!
Másfél hete műtötték ki a bal oldali alsó bölcsesség fogam. (Lehet, hogy számít. A múlt héten írtak fel a műtét után Aksolin-t és Flectort.)
Ezen a héten kedden este éreztem minimális kis kaparást a torkomban, de nem volt vészes. Reggel arra ébredtem, hogy fáj a torkom, nem érzem magam túl jól de azért nem volt annyira vészes a fájdalom, hogy aggódni kezdtem volna. Ahogy telt a nap egyre jobban éreztem, hogy valami nem oké, gyenge közérzetem lett, végül belázasodtam, szédültem, erőtlenné váltam a torkom is fájt de nem annyira, mint most. Lázra szedtem Algozone-t esetenként lehúzta és jobban éreztem magam.
Csütörtök reggel arra ébredtem, az amúgy borzalmas 2 óra nyamvadt alvásom után, hogy lázas vagyok, iszonyatosan fáj a torkom. Mindezt száraz köhögés kísérte. Úgy írnám le a fájdalmat, mintha valami savat ittam volna és minden nyelésnél belevágnék a sebbe. Borzalmas! Vettem be újra Algozone-t, Flectort, majd estére úgy éreztem, hogy végre jobban vagyok, lehúzodott a lázam, stabilabbnak éreztem magam, "csak" a torokfájás maradt meg.
Mai reggel:
Borzalmas, leírhatatlan maró, égő fájdalom az egész torkomban ami az előző két napot magasan felül múlja. Már a hetedik csomag flectoronat iszom (17:19-kor) és épp, hogy tudok nyelni, beszélni. Hangom van, de enni nem tudok, a flectorok bevételét és a folyadék pótlást kínkeserves tervezésekkel, ökölbe szorított kézzel és rákészüléssel sikerül végrehajtani. Délelőtt szóltam a háziorvosomnak aki az eddigi leírt tünetek alapján Flectort és ugyanazt az antibiotikum szedését javasolta (Aksonil). Rokonom segített kiváltani és szedem őket. Mondanom sem kell semmit nem javult a helyzet, sőt, mintha rosszabb lenne, ahogy közelít az este. Még csak 17:23 van és már így is átléptem a Flector max. napi dózisát de máshogy elviselhetetlen fájdalmam van. Csak szemléltetni szeretném, hogy a frissen műtött bölcsességfogam gyógyulásanal naponta 2 tasak Flectorral elviseltem a gyógyulási fájdalmat.
Patikából Tantum Verde torokspray-t szerettem volna hozatni, mert régen amikor műtötték a manduláimat, az segített és a Flector de nem adtak, hanem helyette egy Anaftin nevű sprayt, ami nem, hogy enyhítette volna a fájdalmam, csak fokozta. Megpróbáltam fotózni a torkom és nem sikerült túl jól, de ha jól látom akkor az egész gégém levan "fedve" aftákkal? Nem utolsó sorban a varratok még az ínyemben vannak. Van-e összefüggés a fognűtét és az influenza szerű tünetek es a jelenlegi elviselhetetlen torokfájás között?
Csatolok egy fotót a torkom, garat, garatívem jelenlegi állapotáról:
Köszönöm, ha esetleg tudsz tanácsot adni, segíteni!
A covid nekem is torokra ment, plusz a számban is gyulladást okozott.
Négy napig csak pépeset tudtam enni, úgy fájt, de aztán elmúlt.
Szr volt, de napi 2 fájd. csill-nál többet nem vettem be, mert az meg a gyomromnak nem feltétlen jó. :(
Kitartás. Próbálj hideget enni, ha be is gyulladt, öblögess fertőtlenítővel - borzalmasan csíp, de segí.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!