Bechterew kór kezelése 21 században lehetséges?
Az orvostudomány mai állása szerint meggyógyítani nem tudják, csak szinten tartani.
Gerinc érintettségű Bechterewre egyébként nem jók a bázisterápiák (methotrexat, szulfaszalazin), azokat általában akkor szokták adni (biológiai mellett) ha perifériás ízület is érintett.
Ha sikerül megtalálni a számodra megfelelő biológiai terápiát, akkor teljesen megállítható az állapotromlás, ezért is kell időben elkezdeni a kezelést. Ami még nagyon fontos, az egy tapasztalt REUMATOLÓGUS (nem ortopéd orvos), a folyamatos, napi szintű gyógytorna és a lehetőségekhez mérten aktív életmód. Tehát igenis sokat lehet tenni annak érdekében, hogy romoljon az ember állapota.
Egyébként a biológiai nem egy új fajta kezelés, évtizedek óta használják és rengeteg tapasztalat van vele. Méghozzá nagyon jó tapasztalatok. Nem egy embert ismerek aki a kezelés nélkül ápolási eset lenne, de a terápiának köszönhetően teljesen önellátó.
Amik újak, azok a tablettás verziók, de alapvetően nem is azokkal szoktak kezdeni, hanem a bevált injekciós/infúziós változatokkal.
Én 15 éves korom óta vagyok beteg, jelenleg a második fajta biológiait kapom és megszámolni sem tudom, hogy hány reumatológusnál jártam már.
Nem mondom hogy nincsenek rossz időszakok (nekem is voltak olyan hónapjaim, amikor tramadol mellett se tudtam aludni a fájdalomtól), de a kezelések és a folyamatos gyógytorna mellett teljes életet tudok élni.
Nem szabad ilyen tragikusan felfogni, lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!