Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Bechterew kór kezelése 21...

Bechterew kór kezelése 21 században lehetséges?

Figyelt kérdés
2 éve alakult ki és már szinte rögtön kezelték úgymond.Első 6 hónapban azt hitték ,hogy Rheuma mivel nem tipikusan jöttek fel a tünetek. Így első 6 hónapban főként diclofenac-al kezelték, későbbiekben kiderült a betegség pontos diagnózisa és 6 hónapon keresztül kortiko szteroiddal kezelték.Mivel az nem sokáig adható ezért vissza tértek a diclofenac-ra mivel a sulfasarint nem viselte el a szervezetem,ezért kb 6 hónapig megint diclofenac kezelést kaptam. Majd mostanra diclofenac és metotrexátal kezelik.Elméletileg Januártól kapok biológia terápiát.És azért is kérdezem mik a lehetséges utak mivel az idei évben lett egyre agresszívabb és a tablettás kezelés egyre gyengébben hat rá, kárókat amiket egyenlőre érzek ,hogy olyan helyeken ropogok ahol eddig sose és az állandó izom fájdalom. Röntgenen még nem látszódik semmi viszont egyre nehezebb egyenes testtartást tartanom.

2022. okt. 28. 15:17
 1/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
40%
Jobb nem lesz, max késleltetni lehet az állapotromlást.
2022. okt. 28. 16:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel egyik oldal azt írja orvos tudomány hatalmában áll, a másik azt ,hogy késleltetni lehet. Szóval nem tudom. Viszont annyi talán ,hogy a biológiai terápiáról nincs sok adat. Gondolom ez így elég gáz,hogy egyetemistaként rá jössz ,hogy gyakorlatilag nincs normális jövőd.
2022. okt. 28. 17:08
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
18%
Ha van is ilyen, akkor ortopéd orvost kérdezz erről, nem tudom nálad mi volt a pontos javaslat. Nyilván nem kellemes dolog, de azért ne temesd magad, sokan élnek ezzel együtt, mást meg nem tudsz csinálni, csak elfogadni.
2022. okt. 28. 17:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából abban bíznak ,hogy az elején tart a betegség és még egyenlőre nem indult a csontosodás folyamata, viszont ha találnak is megoldást a gyulladásra úgy értelmeztem ,hogy a csont kinövés egy gyógyító funkció-ja a szervezetnek és azt nem igazán fékezhető. Igazából már sokszor azon gondolkozom, hogy ha ezt még valahol egyáltalán kutatják szívesén lennék alanya. Persze az együttélés fúra ezzel a fájdalom kikészít és kinek kell egy folyamatosan lenyomorodó ember párkapcsolatra.
2022. okt. 28. 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Az orvostudomány mai állása szerint meggyógyítani nem tudják, csak szinten tartani.

Gerinc érintettségű Bechterewre egyébként nem jók a bázisterápiák (methotrexat, szulfaszalazin), azokat általában akkor szokták adni (biológiai mellett) ha perifériás ízület is érintett.

Ha sikerül megtalálni a számodra megfelelő biológiai terápiát, akkor teljesen megállítható az állapotromlás, ezért is kell időben elkezdeni a kezelést. Ami még nagyon fontos, az egy tapasztalt REUMATOLÓGUS (nem ortopéd orvos), a folyamatos, napi szintű gyógytorna és a lehetőségekhez mérten aktív életmód. Tehát igenis sokat lehet tenni annak érdekében, hogy romoljon az ember állapota.

Egyébként a biológiai nem egy új fajta kezelés, évtizedek óta használják és rengeteg tapasztalat van vele. Méghozzá nagyon jó tapasztalatok. Nem egy embert ismerek aki a kezelés nélkül ápolási eset lenne, de a terápiának köszönhetően teljesen önellátó.

Amik újak, azok a tablettás verziók, de alapvetően nem is azokkal szoktak kezdeni, hanem a bevált injekciós/infúziós változatokkal.

Én 15 éves korom óta vagyok beteg, jelenleg a második fajta biológiait kapom és megszámolni sem tudom, hogy hány reumatológusnál jártam már.

Nem mondom hogy nincsenek rossz időszakok (nekem is voltak olyan hónapjaim, amikor tramadol mellett se tudtam aludni a fájdalomtól), de a kezelések és a folyamatos gyógytorna mellett teljes életet tudok élni.

Nem szabad ilyen tragikusan felfogni, lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzetünk.

2023. jan. 30. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
40 éve vagyok SPA-s. Simán lehet teljes értékű életet élni mellette.
júl. 30. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!