Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Azt vettem észre a környezetem...

Azt vettem észre a környezetemben, hogy a COVID erősödik az év elejihez képest. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Én év elején kaptam el a környezetemben nagyon sokkal együtt. Maximum hőemelkedésünk volt, sokaknak az se, max 1 hét, nátha jellegű. A munkahelyemen a csapat minden tagja dolgozott otthonról, amíg beteg volt.

Aki mostanában kapja el, jellemzően magas láza van, képtelen dolgozni, nagyon elhúzódik neki, eléggé rosszul van, több a poszt-COVID és sok a szívizomgyulladásos.

Ugyanilyesmit tárgyalt ki egy fórumtopik közössége is a napokban.

Én arra tudok gondolni, hogy év elején még frissebbek voltak az oltásaink, ha teljesen nem is védtek meg, de enyhíthették a lefolyást. Az 1 éves oltások meg már esetleg nem enyhítik.

2022. okt. 26. 00:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
#10 (kérdező): Dehogynem volt. Ezek a legapróbb tünetek már a covid kezdete óta vannak, talán a fejfájás nem (omikron és annak mutációira jellemző inkább). xD Hol éltél eddig?
2022. okt. 28. 08:49
 12/23 A kérdező kommentje:

Képzeld, nekem szimplán "megfázás" volt: erős torokfájás, erős nátha, pici köhögés, 1 hét hőemelkedés, ennyi.

De az ismerőseimnek még ennyi se.

Mindenki dolgozott, aki ho-ból tudott.

Összehasonlíthatatlanul veszélytelenebb és enyhébb volt, mint a megelőző variánsok és sokkal enyhébb, mint a mostani lefolyások.

(Szerintem igenis az akkor még friss oltások miatt. Nekem pl 4 hónapos volt. Ha nincs, sokkal súlyosabb lett volna.)

2022. okt. 28. 08:54
 13/23 anonim ***** válasza:
52%

Dehogy lett volna súlyosabb. Oltott ismerőseim mindegyike vagy súlyosabban élte meg vagy hasonlóan, mint én oltatlanul az egészet. Hagyjuk már ezt a mende-mondát. Akkor sem volt igaz, amikor kitalálták, mostanra pedig már csak annak nem esett le, aki nem is akarja megérteni. Ráadásul páran azóta is nyögik a különféle oltási mellékhatásokat.

A tünetek tekintetében pedig végig ezek voltak a legfőbb tünetek, talán, ahogy említettem, a fejfájás az omikron mutánsok megjelenésével lett jellemzőbb tünet.

2022. okt. 28. 10:39
 14/23 A kérdező kommentje:

Hát a cikkek és az ismerősi köröm alapján se végig ezek voltak a tünetek

Nekem egy hét takonykór volt hőemelkedéssel, végig dolgoztam, az a két nap, amikor a takonykór maga volt erősebb, az volt nehezebb csak.

Előző variánsokkal kőkeményen szenvedtek az ismerőseim (már aki nem oxigénen volt terhesen vagy aki nem halt meg), és most ősszel is szenvednek.

2022. okt. 28. 10:52
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Egy cikket sem látni arról, hogy bármiben különböznének a tünetek jelentősen a tavaszi omikron és azok variánsaitól.

Én május 2-án belázasodtam, még másnap estig volt lázam utána hőemelkedés sem. Torkom nem fájt, fáradtabb voltam a szokásosnál, orrom nem folyt, picit el volt dugulva.

5. nap este elment a szaglásom meg az ízlelésem 8-9 napra illetve azzal párhuzamosan kb. 1 hétig voltak izomlázszerű izomfájdalmak. Nem azt mondom, hogy kellemes volt de nem egy világvége...Kb egy erősebb megfázáshoz hasonlítható csak nálam nem volt torokfájás.

Mivel orvos vette le a tesztet így hivatalosan is karanténban és táppénzen voltam de ahogy írtam, nincs semmi csodaszer, az oltás sem ér semmit. Ki kell feküdni, pihenni, aludni meg szedni vitaminokat. Nem rettegni meg ilyesmi...

2022. okt. 28. 11:11
 16/23 A kérdező kommentje:

15

Mondjuk akkor nálad sokkal keményebb volt a lefolyás, mint nálam. Nálam semmi fájdalom a torkon kívül, semmi fáradtság, a szaglásom 2 napra ment el, ízlelésem egyáltalán nem.

2022. okt. 28. 11:16
 17/23 anonim ***** válasza:
64%

xDDDD Sokkal keményebb, ez? Ember... (fáradtság rész nálam másból fakadóan van, itt csak annyit tettem hozzá, hogy talán fáradtabb voltam, mint szoktam).

Párom mivel egészségügyben dolgozik/dolgozott, kötelező volt felvenni 3 pfizert. A mellékhatások mellett neki a torka is nagyon fájt, izomfájdalmai is voltak, szaglás - ízlelés szintén elment nála is és köhögött is. Túlélte, rosszabb volt, mint a megfázás az ő esetében de nem világvége.

Összességében ha nincs beoltva, talán még ennyi sem lett volna nála, meg nem k*rta volna szét a hormonháztartását az a sz*r.

Sajnos van olyan oltott ismerősöm aki meg bele is halt, hiába volt mindenféle csoda pfizerrel beoltva.

Úgyhogy erről ennyit.

A témát részemről lezárom, ha neked jól esik rettegni ám legyen de azért ne élj álomvilágban, hogy az oltás meg fog védeni és attól nincsenek "akkora" tüneteid. Szerencsére van egy nagyon hatásos csodafegyvere az embernek a betegségek ellen, ami ha jól működik akkor a betegségek vagy kerülnek vagy hamarabb túl esünk rajtuk, neve: immunrendszer.

2022. okt. 28. 11:43
 18/23 A kérdező kommentje:
Ok. 😅
2022. okt. 28. 11:46
 19/23 anonim ***** válasza:

Családom nemrég, de főként a hosszú hétvégén észlelte a tüneteket, ma derült ki, hogy Covid. :-(

Kamasz fiúnknál kezdődött torokfájás, kis láz, majd köhögés. Negatív lett a gyermek háziorvosnál a covid teszt. Hétvégére a család többi tagja lett beteg, fiúknak semmi baja. Nekem az apukának csak a torkom fáj, néha bedugul az orrom, de nemigen vagyok taknyos. Majd jött a száraz köhögés. (egyelőre csak esténként és kilehet bírni) Nejem és kamasz lányom viszont eléggé ki van. Láz, torokfájás, köhögés, levertség. Feleségem alig tud aludni, orra eldugul és negyedóránkként erőteljes hurutos köhögés tőr rá. :-(

Velünk lakik fél oldalára lebénult, ápolásra szoruló 90 éves édesapám is. Ő köhög, néha kicsit kapar a torka, de más baja nincs.

A háziorvos szerint is emelkedik a covidosok száma, de adatot ők sem tudnak, velük sem osszák meg. Tesztet nem kell csinálni minden betegnek, csak akkor, ha az orvos úgy érzi, muszáj. (mint pl. nejem erős köhögése, ill. hogy az egész család beteg lett) De csak feleségemnek csinált ő is, nekem már nem. Miután kiderült, a gyermek háziorvost is felhívtuk. Azt mondta, ő sem csinál a gyerekeknek. Központi covid tesztre már nem küldenek, mint régebben. (jómagam kétszer, lányom kétszer volt, faim ötször volt összesen az elmúlt két évben, nejemnek ez volt az első gyorstesztje)

Tehát, nálunk volt fiamnak egy hete egy negatív gyorsteszt eredményé, feleégemnek ma egy pozitív gyorsteszt, ebből állapították meg, hogy covid fertőzött a család.

Semmilyen tájékoztatót nem kaptunk!!! Szóban csupán annyit, 7 nap karantén, ne menjünk ki, ne érintkezzünk senkivel. Két nap múlva, pénteken (a hétvége előtt) jelentkezzünk telefonon a háziorvosnál, miként vagyunk. Szedjük a Favipiravír gyógyszert, fogyasszunk folyadékot, kezeljük magunkat, mint influenza estében szokás. (a Favipiravír gyógyszerhez kaptunk tájékoztatót, de azt ismerős hozta el, vagyis a patikussal, mi ne beszéltünk)

2022. nov. 3. 01:02
 20/23 anonim ***** válasza:

19# vagyok

Mindenki be van oltva! A felnőtteknek három, a gyerekeknek kettő oltásuk van. (épp most mentünk volna a következő emlékeztető oltásra, nekem már időpontom is volt)

2022. nov. 3. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!