Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Melyik vitamin az amelyik...

Melyik vitamin az amelyik tenyleg jó gyereknek és felnőttnek?

Figyelt kérdés
A kislányom 9 éves és amikor elkezdődik a suli minden hónapban 1 hét beteg,próbálkoztunk a Cebionnal,Béres csepp,és Vibovit gumicukorkás vitaminnal,de mindegyiktől csak jobban eszik a gyerek,pedig az étvágyával sosincs baj,plusz ugyan úgy beteg,én is próbáltam már pár vitamint de csak a kg mentek fel.. olyan vitaminra lenne szükségünk ami tényleg az inmunrendszerünket erősiti nem az éhség érzetünket.. van egy 6 hónapos kislányom is,de sajnos a nagyobbik csajszikám haza is hozta a megfázást.. elsőnek én kaptam el aztán akár mit csinaltam sajnos ő is elkapta.. nem szeretnénk tovább folytatni.. valakinek valami jó bevált Vitamin gyereknek és felnőttnek kellene..(külön gyerekeknek való vitaminra gondolok,és külön más fajta vitamin ami felnőtteknek ) Előre is ezer hálám.
2022. szept. 12. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
xd
2022. szept. 12. 21:43
 2/8 anonim ***** válasza:

ha egészségesen és változatosan esztek, akkor télen van szükség c és d vitaminra valamint omega 3 zsísavra. ennyi tökéletesen elég.

viszont minden multivitamin növeli az éhségérzetet, azt nem lehet kikerülni

a vírusok elkapása meg inkább attól függ hogy izolálva van nyáron é sutána bemegy a sok gyerek közé. azt azzal lehet elkerülni ha gyakran kezet mos, nem nyúl piszkos kézzel szemébe, szájába, bkv után sem nyúl msáshoz, szóval alapvető higiéniával

2022. szept. 12. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Igazából elég a C és D vitamin. A legfontosabb annak megakadályozása, hogy a vírusok bejussanak, például otthon párásítás, hogy az orr ne száradjon ki, orrkenőcs is jó erre. C vitamin is valójában erre való, az immunrendszert nem erősíti.
2022. szept. 12. 21:50
 4/8 A kérdező kommentje:

A második válaszolóhoz szeretnék szólni,az iskolában nincs ott a szülő,a kislányom tanárai minden tanterem belépésnél kezet kell mosni,és fertőtleníteni, mi ha elmegyünk boltba vagy valahova és hazatérünk az az első "kézmosás"

Tiszta lakásban lakunk, ezért is van az inmunrendszerem ennyire legyengülve mert nincs kipihenve,egész nap gürizek itthon,pláne ez miatt mert nem hianyzik a betegseg..

2022. szept. 12. 22:06
 5/8 A kérdező kommentje:
A 3 ik válaszolóhoz szólnék, a kkanyom változatos étrendet eszik,és egész nyáron biciglizett,játszott kint a gyerekekkel stb... rengeteg folyadékkt iszik,zöldség gyümölcsöt eszik,brokkolj,egész citrom levét megszokta inni ilyenkor,és meg is beteg!!!
2022. szept. 12. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs vitaminhiány, akkor nem segít még több vitamint szedni. Egészséges táplálkozás mellé csak D vitamin kell. Szóval én máshol keresgélnék. Túlzott tisztaság? Az nem jó, ha sose találkozik kosszal. Esetleg stressz? Ha gürizésnek éled meg az életed, ez átragad a gyerekre is. Jut elég minőségi idő a kislánynak veled? A picit szoptatod egyébként?
2022. szept. 13. 00:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Mindenképp probiotikumosat adnék, mert az immunsejtek nagy része a bélben van, ezért nem mindegy, mi van ott. A nics-é volt ilyen, de most egy minőségibbeket forgalmazó cégtől is kijött ez: [link] - de ehhez D-t érdemes hozzászedni. Csak 1 éves kortól adható, fél évestől nem még, ott gondolom adod a kötelező D-vitamint, ahhoz vehetsz bébi probiotikumot, pl. Progastro mini vagy Protexin restore baby egy-egy kúra erejéig.

Felnőttnek meg a Gal és a Wtn elég minőségi multikat (is) gyárt, na de annyiba is kerülnek.

2022. szept. 13. 00:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam mindent evett, minden plusz vitamint megkapott, szerintem a higéniával sincs baj, bár nem csutakoltam le azonnal ha végigkúszott az előszobán. Semmi baja sem volt 3 éves koráig. Aztán a bölcsiben, és kiscsoportosként állandóan náthás volt.
2022. szept. 13. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!