Lehet macska karmolásból komolyabb baj?
Húgomat a mai napon 14:30 körül megkarmolt egy macska. Csak meg szerette volna simogatni, de véletlen megkapta, amikor az ülébe ugrott és feljebb szeretett volna megkapaszkodni.
Előtte nyalogatta a kezét, karját és utána történt a karmolás.
Volt nálam kézfertőtlenítő, csak azt tudtam neki a sebre adni. Eléggé elkezdett egy karmoláshoz képest vérezni, de szerencsére elállt.
Tavaly Augusztusban kutya harapás miatt kapott tetanus elleni oltást, de nem tudom, hogy az még védené-e egy lehetséges veszettség ellen.
Illetve nem tudom, hogy valami más betegséget elkaphat-e attól a cicától. Nem láttam rajta nyakörvet, de nem tűnt betegnek. Szép macska volt, nem látszott koszosnak/ápolatlannak sem.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne háziorvost ezzel felkeresni? Vagy kihez/hova kellene fordulnunk ezzel?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
11
Nem neked írtam le újra, hogy a tetanusz és a veszettség nem ua. Hanem volt egy-két válasz, amiből az jött le, hogy mintha lennének, akik nem értik, hogy ez a két dolog más. Ezért ismételtem meg. Hogy mindenki nagyon vigyázzon. Hallottam olyan esetről, hogy valaki az erdőben megsimogatott (!!) egy mókust vagy mittómén mit, ami aztán beleharapott. Mehetett egyből veszettség elleni védőoltás-sorozatra. És allergiás volt rá! Szóval csak óvatosan. Veszettségben meghalni a legcsúnyább halálok egyikének számít. És ha csak egy egészen egészen egészen kicsi esély van rá, hogy egy állat veszett, akkor én személy szerint a gyerekeimet azonnal vinném az oltás-sorozatra. Szóval értem, hogy aggódsz a húgodért és éppenséggel ennek fényében írtam az összes válaszom.
Már nagyon szép a sebnek a helye, szinte már alig látszik. Érintésre és nyomásra sem fáj már neki.
Szerintetek akkor biztosan nem lesz baja, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!