Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szeptember óta "járunk" oviba...

Szeptember óta "járunk" oviba és azért tettem macska körömbe, mert konkrétan többet van szegény itthon, mint oviban... Elején kapott gumi macit, C és D vitamint. Gumi macit le váltottuk két hónapja Béres cseppre, C és D vitamin ugyanúgy maradt. ?

Figyelt kérdés

Na ahogy a gumi maci vitamin se látszott jónak úgy most a Béres se szerintem, mert ugyanúgy beteg a gyerek mindig. Február közepe óta nem volt oviban. Éppen akkor gyógyult volna ki a két hetes betegségből amikor be zárták az ovit, így két hónapig nem volt oviban. Egyszer nem volt beteg az idő alatt!!! Hétfőn ment oviba és mai napra...Dugul, folyik az orra fel váltva stb.

Kérdésem: egy nagyon jó immunerősítő vitamint, gyógyszert vagy akármit, ami kis remény sugarat ad, hogy tovább bírja már, mint három nap, egy hét?!

Ma is közölte, hogy nem akarok beteg lenni, mert menni szeretnék oviba... Imád(na) járni, de így nem tud és mindenből ki marad. :(

Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett!

2021. ápr. 22. 00:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsit túlaggódhatod. Amíg semmi komoly, csak nátha addig nem vészes. Persze te tudod a körülményeket jobban, de az óvodák óriási petricsészék a sok baktériumot és vírust elnézve. Én is oviban sokat voltam beteg, a nővérem is. Iskolában már egyikünk se volt beteges.
2021. ápr. 22. 00:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Szeptember óta, ha össze számolom akkor kb egy hónapot ment oviba.

Értem én, hogy itt erősödik az immunrendszere, de most három nap alatt lett lázas beteg, mert a jó előbb mértem a lázát neki.

2021. ápr. 22. 01:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Mennyi D-vitamint kap?

Igaza van az #1-nek, a közösségbe kerülés első 1-2 évében a gyerekek sokféle kórokozót elkapnak, és gyakrabban lesznek betegek. Aztán emiatt egyre erősebb lesz az immunrendszerük.

Nekünk sokat segített, hogy betegség idején nem kaptak tejet, helyette mézes gyógyteákat ittak, sok gyümölcsöt ettek. Citrusfélékben, nyers paprikában elég sok C-vitamin és antioxidáns van.

2021. ápr. 22. 09:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi már iskolások és még mindig így van idáig sajnos. 2 hét suli, 2 hét itthon
2021. nov. 15. 23:40
 5/5 anonim válasza:
Szinte minden családnál ez van most..amíg nem járt oviba soha nem volt/voltunk betegek. Most felváltva, ha ő jobban akkor én 😫A covid miatt szigorúbban is veszik, legalábbis nálunk. Akiknek otthon van a szülő elvárják ,hogy ne menjen a gyerek ,ha kicsit is folyik az orra. Természetesen meg értem és örülök ,hogy vagyunk olyan szerencsések ,hogy meg tehetjük..igaz kisfiam szereti az ovit ,menne is. De 2 hét után ismét itthon van és én is kezdek megint sz@rul lenni😫🥴 Sajnos ahogy a tapasztaltabb szülők mondják ez ellen nagyon nem lehet mit tenni, teljesen normális...mi is szedjük a C, D vitamint stb...sok sok tea... A legdrágább "csoda" olajak...💩😅majd jön a tavasz ami meg oldja a "problémát"
2021. nov. 16. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!