4 napja van hőemelkedésem (max 37.7 ig megy fel) a közérzetem rossz, meddig tarthat ez még illetve normális e ha eltart egy hétig, van most valami ilyen vírus?
Covid PCR tesztem negatív, az kilőve, holnap megyünk vérvételre, azelőtt nem akartam elmenni a dokihoz, mert a lázon és a fejfájáson kívül nincs tünetem, nem akartam hogy lutri antibiotikumot adjon megint, mert már annyit adott hogy candidám lett.
Influenza esetén normális lehet még ha egy hétig hőemelkedés/enyhe láz van, nálatok hogy szokott lenni?
Illetve mivel hivatalosan ez nem magas láz, gyorsabban lecseng ha nem csillapítom, vagy mostmár ennyi idő után inkább vegyek be gyógyszert? (Eddig a 4 nap alatt 3 szem paracetamolt vettem be, de ennyi)
Köszi a válaszokat, ha esetleg valaki épp hasonlóban van. ( doki természetesen fog látni ha pár napon belül nem javul, csak pont szabin van, sürgősségire meg nem szivesen megyek)
Nem voltál véletlenül a Szigeten? Fesztiválokon a sok felvert por, kimelegedés és szapora légvétel okozhat hörgőgyulladást, ami lázzal is járhat. Néhány napon belül magától elmúlik.
Persze ez csak egy tipp látatlanban, egész más is lehet.
Ha nem muszáj, akkor ne vegyél lázcsillapítót. A vírusok többsége normális testhőmérsékletlen (36-37 fokon) szeret reprodukálódni, elszaporodni. A láz a test természetes önvédelme a kórokozók ellen, megakadályozza a vírusok túlszaporodását.
Amúgy szerintem covid, mert mostanában sok ismerősöm lett covidos. De ezt teszt nélkül nem lehet biztosan megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!