Hányszor lehet egy évben elkapni a nyamvadt Covidot?
Ez a Covid olyan mint a permet, folyamat a levegőben van mint a por. Amint csökken az immunitásod egyből elkapod újra.
Mit lehet tenni ellene? Ilyen fertőző szhar még biztos nem volt a történelemben.
11
Idióta.
Én hallottam olyantól aki kb. 2-3 havonta elkapja, igazoltan (oltott, 3x).
Évekig itt lesz velünk, már kb. 2020 nyarán lehetett tudni, sőt az is lehet, hogy ki sem kopik a tudatból csak a legtöbb emberen átmegy/már átment aztán egy jó ideig nem lesz nagy durranás.
Persze meghaltak sokan de a legtöbbjük a szakszerűtlen vagy nem időben megkapott ellátás miatt, egyébként maga a vírus annyira nem durva szerencsére, nagyobb volt a hype körülötte.
Május 2-án lettem pozitív igazolt életemben először, párom folyamat EÜ-ben dolgozva nem szedte össze (neki van 3 oltása - szerintem sajnos - a munka miatt), tőlem viszont elkapta, rosszabbul viselte, mint én.
Nem mondom, hogy megfázásszerű volt, de a "rosszabb" része az első 2 nap volt, utána már csak izomfájdalmak voltak meg 5. nap végén elment a szaglás, ízlelés kb 8 napra. Bár közrejátszik, hogy én meglehetőségen ritkán vagyok beteg, orvos 4-5 éve látott, akkor is csak baleset, nem betegség miatt. :D
Nem lehet ellene tenni sokat, élni kell tudni vele. Amit lehetne az az, hogy belepumpálnak világszinten, de főleg itthon milliárdokat az EÜ-be, hogy legyen szakszerű ellátás meg minden. De ez sajnos nem így történik, sőt itthon pont leépítik hosszú évek óta, tudatosan...
Amit az egyén tud tenni, hogy valamennyire kerüli a nagyobb tömegeket, odafigyel a megfelelő alvásra - pihenésre, táplálkozásra, sportra. Ha szükséges, akkor vitaminokat is lehet szedni (nyáron kevésbé releváns).
Ki kell mozdulni a szabadba, el kell tudni engedni a negatív dolgokat a lehető legjobban.
Persze ezek nem védenek meg a covid-tól de nagyban elő tudják segíteni annak átvészelését, szerintem.
14
Gyógyszereket kellene fejleszteni. Már vannak is csak nem adják akárkinek, csak aki a halálán van. Mert gyengítené az oltás bizniszt.
Szép összeeskvés elmélet, kár hogy nem igaz. Ezzel szemben azért nem ajánlják az antivirális szerek alkalmazását lehetőleg klinikai felügyelet mellett, mert a remdevisiren kívül a szóba jöhető antivirális szereknek nincsenek meg a megfelelő kísérleti igazolásai enegedélyei (azaz kísérleti terápiáának minősülnek). (A lenti linken 3. oldal, első bekezdés.)
Egyéként meg az összes súlyossági fokozat esetében javasonak valamilyen antivirális szer kezelést. (6. oldal)
Az állításod egyébként azért is marhaság, mert míg az oltás megelőzésre jó, addig az antivirális szer kezelést már a kialakult betegség esetén van értelme használni. Azaz tök másra jók. Attól, hogy nem adnak antivirális szert, nem lesz több oltott.
16
“Ezzel szemben azért nem ajánlják az antivirális szerek alkalmazását lehetőleg klinikai felügyelet mellett, mert a remdevisiren kívül a szóba jöhető antivirális szereknek nincsenek meg a megfelelő kísérleti igazolásai enegedélyei (azaz kísérleti terápiáának minősülnek). “
Az oltások tán nem? Mégis csak annak nem ajánlott aki már halott.
“Az állításod egyébként azért is marhaság, mert míg az oltás megelőzésre jó, addig az antivirális szer kezelést már a kialakult betegség esetén van értelme használni. “
Ha ne félnének ennyire a vírus súlyos kimenetelétől akkor sokkal kevesebben oltatnának. Mert az az egyedüli ok a munkahelyi kötelezés mellett amiért beoltatják magukat. Az antivirális gyógyszerek ugye a súlyos tünetek megelőzésére vannak.
"Az oltások tán nem?"
Nem, azok már átestek a szükséges teszteken.
"Az antivirális gyógyszerek ugye a súlyos tünetek megelőzésére vannak."
Mivel az antivirális tünetek hatásossága azért messze van a 100%-tól (amellett, hogy mellékhatásaik is vannak), nyugodtan lehet tartani a COVID-tól antivirális szerek használata mellett is.
Én támogatom azt, hogy inkább legyen rá hatásos, tesztelt, működő gyógyszeres/gyógykezelés vagy valami kevésbé mellékhatásokkal járó mód/módszer.
Az oltások megelőzésre szolgálnának, ha hatásosak lennének, de nem voltak és ezen formában nem is lesznek azok. Sokan nyögik a mellékhatásokat, legtöbbjük még orvoshoz sem megy el vele, mert úgy sem kezdenek semmi értelmeset vele.
"Nem, azok már átestek a szükséges teszteken."
Ehhez csak annyit fűznék, hogy gyorsított eljárásban, rendes tesztelés nem igazán volt. Vagyis de, amikor el kezdek orrba-szájba oltani és kiderült, hogy nem sokat ér, cserébe mellékhatások százait okozhatják. Aztán volt olyan oltás, amelyiket részben-egészben be is szüntettek, a többinél meg volt az a pénz.
Ha igazán hatásosak lettek volna és megfelelően tesztelve, akkor nem itt tartanánk. Semmi összeesküvés elmélet meg ilyesmi, nem érdekel az ilyen, szimplán a statisztikai adatokat és a valóságot tekintve.
Meg kell tanulni együttélni a vírussal valamilyen formában, illetve a gyógy/gyógyszeres kezelésre kellene áthelyezni a hangsúlyt (és nem ugyanazzal a hatástalan oltással oltatni 4-5-6-jára is, ami már az első variáns ellen is kétséges, hogy ért volna valamit - most meg aztán pláne 2+ év távlatában lassan).
“Ehhez csak annyit fűznék, hogy gyorsított eljárásban, rendes tesztelés nem igazán volt. Vagyis de, amikor el kezdek orrba-szájba oltani és kiderült, hogy nem sokat ér, cserébe mellékhatások százait okozhatják. Aztán volt olyan oltás, amelyiket részben-egészben be is szüntettek, a többinél meg volt az a pénz.“
Közel 12 milliárd oltóanyagot adtak már be, tehát piszkosul megérte néhány embernek amúgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!