Mivel tudnám helyrepofozni a beleimet?
Körülbelül 2 éve a kórházban egy betegség miatt antibiotikumos kezelést kaptam, és nem teljesen emlékszem, de van egy olyan gyanúm, hogy nem a legkomolyabb Probiotikummal pótoltam az antibiotikumok által szétbarmolt bélflórámat. Így rá egy pár hónapra puffadás, nyelven fehér lepedék, kellemetlen szájszag alakult ki, ami kb 99% hogy Candida. A bőröm is csúnya lett, tény hogy ha fertőzés van a bélben akkor az eléggé meglátszik a bőrön. Mostanra nagyon meguntam, és szeretnék neki valamit csinálni. Mivel áljjak neki szerintetek? Mivel tudnám újra egyensúlyba hozni a bélfórámat? Esetleg probiotikumos kapszulákkal, vagy ételekkel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
prebiotikum források: csicsóka, hagyma, banán, fokhagyma, bab, búza, borsó, articsóka, zabpehely, tej
probiotikum források: joghurt, kovászos kenyér, erjesztéssel készült ételek
Az étrend kiegészítőket/vény nélkül kapható gyógyszereket kúraszerűen érdemes alkalmazni, a fenti élelmiszereket viszont a mindennapi táplálkozás részévé érdemes tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!