123466 kérdése:
16hónapos kislányomnak adhatok estére egy negyed algopyrin ampullat? Egyszerűen tartósan nem viszi le más láz csillapitó. 39 7 laza szokott lenni (mától kezdtem antibiotikumot neki ma írták fel)
Figyelt kérdés
2022. ápr. 24. 21:20
11/19 A kérdező kommentje:
0,5ml adnrk negyedet
2022. ápr. 24. 22:11
12/19 A kérdező kommentje:
39 mar
2022. ápr. 24. 22:13
13/19 A kérdező kommentje:
39 mar a laza
2022. ápr. 24. 22:13
14/19 Miss Endzsi válasza:
3 hónaposnál idősebb csecsemőknek és gyermekeknek napi adagja 10 mg (0,02 ml) testtömeg kilogrammonként izomba adott injekció formájában naponta egyszer vagy kétszer.
Valószínű én is hasonlót kaptam annak idején.
15/19 Miss Endzsi válasza:
Viszont, ahogy írják, napi max 2 ajánlott belőle.
17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segitseget be is adom neki mert mar 39 2. Megy fel ez neki sajnos😩
2022. ápr. 24. 22:21
18/19 Miss Endzsi válasza:
Többet ne kapjon, ha mégis felmegy, 31 fokos fürdetés, mell alatti érő vízben, fentebb kicsit melegebb vízzel locsolgasd, amíg le nem megy 38-ra, majd, ha felszökik, mehet újra.
19/19 anonim válasza:
A hűtőfürdő nem javasolt már. Ha amúgy egészséges a gyerek, miért aggódsz ennyire a láz miatt? Csak rossz közérzet esetén kell csillapítani. Pont ezért nem jó a hűtőfürdő, hisz ha vacogsz a láz miatt, pont nem fog jól esni a langyos víz. Csak ha már menne le amúgy is.
Amit nálunk az újszülött számára kúpot felírtak, abban ugyanaz a hatóanyag van, mint az Algopyrinben. A dózist kell összenézni, testsúly alapján kiszámolni. Ha ez a kúp nem hatott, talán túl keveset adtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!