Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ki milyen gyakran szokott...

Ki milyen gyakran szokott megfázni?

Figyelt kérdés
Akár vírusos, akár bakteriális eredetű. Influenzát is beleszámíthatod.

2022. ápr. 21. 18:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Mar bocs, de nekem ne okoskodj, hogy min kene javítani, foleg nem olyan ultrafszsaggal, mint a kézmosás. Ha hasznos akartál volna lenni, legalabb normalis tippekkel. Az en szuleim is szinte soha nem betegek, a 30-40-50-60as korosztálynak erősebb az immunrendszere, regen nem is volt annyi betegség, mint most, pl itt a covid is. En 20on eveskent egyetemre, munkába, buliba is jarok, legtöbbször budapesti közlekedéssel. A fiatalok meg ugy adjak at egymásnak a betegséget mint a sicc. Nyilvan egy 40 eves falubeli emberke, aki csak dolgozni jar be, ugyanakoze a par ember koze, az kevésbé van kitéve veszélynek. Persze, most nyilvan irni fogod, hogy áhh dehogy te nem ilyen vagy, de mindegy. Atlagos, vagy inkabb vekonyabb testalkatú vagyok, nem iszom, nem dohányzom, a rendes feloltozesre, étkezésre is figyelek. Egyszeruen en csak igy vagyok bekotve, ennyi.
2022. ápr. 25. 00:54
 12/20 anonim ***** válasza:

tomegkozlekedes*

Elhiheted hogy nekem se kellemes évente 2x totál rottyra lerobbanni.

2022. ápr. 25. 00:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Na most ezen össze ne vesszetek. Abban igazad van egyébként #11, hogy Budapesten tömegközlekedésen nagyon egyszerűen el lehet kapni mindent szart. Viszont ennek az esélye csökkenthető, pl én azt szoktam, hogy ha hallom hogy valaki köhög rögtön felállok és ott hagyom a göthöst, aztán hadd nézzen, kit érdekel. Fertőző betegséggel utazók < pondrók.
2022. ápr. 25. 11:36
 14/20 anonim ***** válasza:
11-es, én városi voltam mindig is, huszonévesen ráadásul Pesten éltem, és én is jártam bulizni, társaságba, nem otthon penészedtem. Mégis csak egyszer kaptam el azt a vírust, amúgy húszas éveim közepén. Én nem hiszem, hogy erősebb lenne az immunrendszere a 30+-osoknak, jó példa rá, hogy a Covid oltást is először az idősebbek kapták meg, úgy mentek fokozatosan lefelé, nyilván mert egyre gyengül az immunredszer, ahogy egyre idősebbek vagyunk. Régen csak a Covid nem volt, mint betegség, minden más igen.
2022. ápr. 26. 01:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Kézmosás, mint ultrafasság? Pont az a lényeg. Meg hogy ne érj az arcodhoz nem tiszta kézzel.
2022. ápr. 26. 01:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Valami légúti dolog minden hónapban, második hónapban bejön kb. sajnos, hiába mosok rendszeresen kezet, szedek vitaminokat, stb.
2022. ápr. 30. 21:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk a kézmosásnak is több olyan összetevője van, ami miatt meghiúsulhat az egész. Pl. ugye koszos kézzel hozzáérünk a csaphoz, akkor hiába mosunk kezet, ha utána elzárjuk a tiszta kezünkkel, visszafertőződünk.

Én amíg másokkal együtt laktam, mindig fertőtlenítettem a csapot, mielőtt hozzáértem. A fürdőszobai karos volt, vagyis nem tekerős, tehát fel-le lehetett mozgatni a nyitáshoz, záráshoz, azt meg tudtam oldani, hogy ne a tiszta kezemmel, hanem az alkarommal zárjam el, tehát nem vittem vissza onnan a bacikat.

Ha meg a konyhait használtam, vettem mindig hypos fertőtlenítő sprét, és előbb bespréztem a csapot (ez hagyományos tekerős volt), vártam min. 3, de inkább 5 percet, majd leöblítettem, erre volt külön egy kiürült folyékony szappanos flakonban víz, mindig fel volt töltve, hogy ezzel le tudom öblíteni a hypoval bepermetezett csapot. Muszáj volt, mert a lakótársaim sosem mostak kezet, se hazaérkezéskor, se wc után, mindent fogdostak össze a házban, hogy rohadjanak meg. A vízforralót is csak alufóliával fogtam meg, meg a gáztűzhely állítógombját is, a sütőt is csak úgy nyitottam ki, hogy így fogtam meg, néha a csapot is, mikor még nem volt tiszta, tehát nem spréztem be. A hűtőt csak a tetején fogtam meg, úgy nyitottam ki, mert tudtam, hogy mind a két koszadék paraszt lent vagy középen fogja meg.

A fürdőszobából is úgy jöttem ki, hogy a kilincset egy darab wc-papírral fogtam meg, úgy nyitottam ki. Az ablakot a konyhában, a fürdőben a függönyt fogva nyitottam ki. A villanykapcsolókhoz csak a karommal értem hozzá. Csak így lehet elkerülni, hogy ne fertőzzön el titeket a sok koszos ember, legyen akár családtag, akár egy idegen lakótárs.

2022. máj. 1. 19:36
 18/20 anonim ***** válasza:

17.

"ne a tiszta kezemmel, hanem az alkarommal zárjam el, tehát nem vittem vissza onnan a bacikat."

Mert a bacik a kézen ki-be tudnak járni a szervezetbe, az alkaron át viszont nem?

2022. máj. 1. 20:41
 19/20 anonim ***** válasza:
De érted, nem mindegy, hogy az ujjam, kezem érinti a csapot, amivel utána eszek, hanem az alkarom, ami onnan távol van, pláne, ha hosszú ujjú van rajtam, akkor nincs az a veszély, hogy a kezemre kerülnek a bacik.
2022. máj. 1. 21:31
 20/20 anonim ***** válasza:
A munkahelyi csapot is így zárom el, az is ilyen karos csap, de ahogy látom, mások is. Nem a már tiszta kezükkel érintik meg ismét.
2022. máj. 1. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!