Ki milyen gyakran szokott megfázni?
tomegkozlekedes*
Elhiheted hogy nekem se kellemes évente 2x totál rottyra lerobbanni.
Mondjuk a kézmosásnak is több olyan összetevője van, ami miatt meghiúsulhat az egész. Pl. ugye koszos kézzel hozzáérünk a csaphoz, akkor hiába mosunk kezet, ha utána elzárjuk a tiszta kezünkkel, visszafertőződünk.
Én amíg másokkal együtt laktam, mindig fertőtlenítettem a csapot, mielőtt hozzáértem. A fürdőszobai karos volt, vagyis nem tekerős, tehát fel-le lehetett mozgatni a nyitáshoz, záráshoz, azt meg tudtam oldani, hogy ne a tiszta kezemmel, hanem az alkarommal zárjam el, tehát nem vittem vissza onnan a bacikat.
Ha meg a konyhait használtam, vettem mindig hypos fertőtlenítő sprét, és előbb bespréztem a csapot (ez hagyományos tekerős volt), vártam min. 3, de inkább 5 percet, majd leöblítettem, erre volt külön egy kiürült folyékony szappanos flakonban víz, mindig fel volt töltve, hogy ezzel le tudom öblíteni a hypoval bepermetezett csapot. Muszáj volt, mert a lakótársaim sosem mostak kezet, se hazaérkezéskor, se wc után, mindent fogdostak össze a házban, hogy rohadjanak meg. A vízforralót is csak alufóliával fogtam meg, meg a gáztűzhely állítógombját is, a sütőt is csak úgy nyitottam ki, hogy így fogtam meg, néha a csapot is, mikor még nem volt tiszta, tehát nem spréztem be. A hűtőt csak a tetején fogtam meg, úgy nyitottam ki, mert tudtam, hogy mind a két koszadék paraszt lent vagy középen fogja meg.
A fürdőszobából is úgy jöttem ki, hogy a kilincset egy darab wc-papírral fogtam meg, úgy nyitottam ki. Az ablakot a konyhában, a fürdőben a függönyt fogva nyitottam ki. A villanykapcsolókhoz csak a karommal értem hozzá. Csak így lehet elkerülni, hogy ne fertőzzön el titeket a sok koszos ember, legyen akár családtag, akár egy idegen lakótárs.
17.
"ne a tiszta kezemmel, hanem az alkarommal zárjam el, tehát nem vittem vissza onnan a bacikat."
Mert a bacik a kézen ki-be tudnak járni a szervezetbe, az alkaron át viszont nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!