Covid fertőzés után tudtok edzeni? Nekem másfél hónapja volt de még mindig nem megy igazán.
2
Voltál kivizsgáláson?
3 hete voltam. Ugyanúgy tudok edzeni, mint előtte.
De nekem nem volt szinte semmi tünetem. Észre se vettem volna, ha nem tesztelek.
5
Akkor ideje lenne mégegyszer elmenni? Azóta eltelt még egy fél év?
Én tavaly februárban vagy márciusban? a fene se emlékszik már, egy 3 napos láz után azonnal rendbe jöttem.
Csütörtöktől szombatig volt lázam. Vasárnap semmi.
Hétfőn letoltam egy lábnapot, minden gond nélkül. Versenyengedélyem volt, tehát teremben keményem, nem otthoni ugri-bugri. Azóta sincs semmi gond.
Utólag tudtam meg, hogy átestem - mert sunnyogtak a teremnyitáskor hogy a versenyengedélyesek folytathatják-e - igy muszáj voltam megnézetni az ellenanyagot, hogy legyen védettségi apjuk f@sz@. :D
Omikronos voltam.
A neten azt olvastam, tünetek múlása után 4-6 hétig nem szabad edzeni, de akkor se árt a kardiológiai kivizsgálás.
Háziorvosom szerint 1 hét után laza séta, lassan emelhetem és körülbelül 3 hét múlva már óvatos kocogás belefér.
Belgyógyászom szerint 6 hétig szigorúan csak 110, nagyon max 120-as pulzus.
Mivel "csak" az omikron, amit elkaptam, 3-szor oltottan, 1 hét brutálerős megfázásjellegű valami és azóta felerősödött a meglevő enyhén hurutos/csúnya hangú köhögésem.
Tehát én nem érzek fulladást, gyengeséget, semmi rosszat. A Pfizer után rosszabb volt ősszel, akkor volt erős szédülés és fura hátfájás edzések után.
1 hétig tartott az erős megfázásjellegű, 1 hétig határozottan felerősödött köhögés, na ennek a hétnek a végefelé dugtam ki a fejem a lakásból. Pár napig lassú séta otthon vagy futópadon, azóta, kb 1,5 hete stepper (taposógép, lépcsőzőgép, ki hogyan ismeri), mostmár kokettálok a kocogással. Csak abban nem vagyok jó és simán 150-ig megy a pulzusom (ami mellett jól szoktam lenni és simán megy az orron be, orron ki, csak most ugye ki tudja...).
Ja, izomra is szoktam edzeni otthon, 1 és 3 kg-os súlyzó, plank, homorítás, hasprés, labda, nyújtások. Itt kicsit hamarabb fáradnak az izmaim, de ezt a kihagyásnak és a nem elég kemény edzéseknek tudom be (sajnos nem vagyok ideális élethelyzetben a normális sporthoz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!