Mit gondoltok erről az EU rendelet módosítási javaslatról?
2021/953 számú, EU digitális COVID igazolványról szóló rendelet módosítása.
Innen lehet letölteni: [link]
A rendelet június 30-án járna le, de további 1 évre meghosszabbítanák, mert lehet, hogy ősszel jön egy veszélyesebb variáns.
Lehet véleményt is nyilvánítani, eddigieket elolvasni.
Már több mint 80.000 vélemény érkezett, túlnyomórészt EU állampolgároktól. Úgy látom, legtöbben ellenzik a hosszabbítást, elenyésző kivétellel. Szerintem nekünk magyaroknak is jobban hallatnunk kellene a hangunkat.
Pár érdekesség a módosítás szövegében:
- az oltáskísérletek résztvevői is kapnának igazolványt, akkor is, ha a kontrollcsoportba tartoznak
- a tagállamok az uniós digitális Covid19-igazolványokban szereplő személyes adatokat más célból is kezelhetik
- a rendelet nem tiltja az uniós digitális Covid-igazolvány belföldi használatát.
Én személy szerint örülnék, ha nem fogadnák el a meghosszabbítást. Mi értelme van az igazolványnak, ha oltottak is terjeszthetik a vírust (hát még a placebót kapottak)? Nekem úgy tűnik, hogy a járványt csak ürügyként használják a QR kóddal történő azonosítás, adatgyűjtés és nyomonkövetés általános bevezetésére,a szabad mozgás és szabad munkavállalás akadályozására hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!