Elkaphattam lakótársamtól a covid-ot, ha nem voltunk egyszerre otthon?
Figyelt kérdés
Múlt hét közepe óta a lakótársam nincs jól (köhög, lázas stb.) és ma váltottuk egymást a közös lakásba. Én eddig távoktatásban voltam odahaza, de a héten már be kell járni és ide kellett jönnöm, ő pedig ma ment haza vidékre. Kitakarítottam a lakást, szellőztettem.
Az lenne a kérdésem, hogy így van-e rá esély, hogy ha fertőzött lenne, hogy én is elkapnám? Mert hogy elvileg felületeken megmaradhat napokig. Nem azért kérdezem, mert hipochonder vagyok, hanem mert súlyos asztmám van és voltam kétszer már koronás és nem volt leányálom...
Köszönöm előre is a válaszokat!
2022. febr. 28. 22:10
1/4 anonim válasza:
Ha alaposan kiszellőztettél, kimentek a vírusok. Gazda nélkül nem maradnak meg a levegőben. A tárgyakon való megmaradás túl lett spilázva, de azokat is lemostad. Ráadásul ha kétszer voltál koronás, van saját védettséged.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, én is ebben reménykedem. Köszönöm, ment a zöld kéz :)
2022. febr. 28. 23:34
3/4 anonim válasza:
Nem hiszem hogy gond lesz.Nem is biztos hogy covid volt,mondjuk teljesen mindegy mert fertőző lehetett amit elkapott a lakótársad.Így viszont hogy szellőztettél és ki is takarítottál én nem tartom valószínűnek hogy elkapod azt a valamit.
4/4 anonim válasza:
Most nem tudom, hány fertőzött van, de szerintem nagyobb eséllyel találkozol tíz kovidossal az egyetemen a tudtod nélkül, mint amekkora eséllyel most elkaphatod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!