Covidos lehetek vagy lehet nem covid, ami rajtam van?
Vasárnap reggel kezdődött, hogy hányingerem lett, két óra hosszáig gyötört, majd kijött minden belőlem, ekkor hidegrázás, láz is volt. 38,6. Egèsz nap nem jól éreztem magam, semmit nem ettem, de ittam sokat, de akkor is száradt a szám, torkom. Aznap.este 38,1 volt már a láz. Tegnap sem volt felhőtlen a nap. Reggel 37,9 este 37,7 volt a hőmérséklet. Tegnap sem ettem semmit, csak este kolbászt, savanyúsággal, de én az ízét semennyire nem éreztem semminek. Ma reggel ittam gyümölcsteát, de íze nem volt. Most is lehet hőemelkedésem van, de régebben kb. 15 éve sima influenzàban sokkal súlyosabb beteg voltam mint most. Akkor majdnem 40.fokos lázam volt, nehezen lehetett lehúzni, köhögtem nagyon, nagyon beteg voltam. Most csak ez a vasárnapi hányás, amivel kezdődött, azóta csak hőemelkedés, gyengébb láz volt, nameg ez az ízhiány van, hogy semennyire nem érzem az ízeket. A közérzetem sem olyan jó.
Itt jegyzem meg, hogy a 2.hullámban 2020 októberèben voltam covidos, akkor nem hánytam, csak íz, szaghiány volt, akkor 2 napig volt láz+akkor nehézlégzés is volt. Én már átestem rajta tehát.
Mivel gyerekkorom óta aszthmás vagyok mindenképp beoltattam magam 2021 április 15 -,én az első oltás orosz volt, rá 3 hét múlva a második is orosz, majd október 21-én pfizer.
Átestem raja 2020-ban és a 3 oltásom is megvan.
Mindezek alapján nem hinném, hogy covid lenne, ami rajtam van, de elképzelhető.
Szerintetek a leírtak alapján covidos vagyok vagy nem?
Két napja nem voltam sehol.
Merjek e kimozdulni a szabadba, ugyanis az jót tesz?
Semmivel nem kezelem magam, csak ha lázam van, vagy hőemelkedés, akkor algopirynt veszek be. Csak jó lenne kívánnám a kaját, mert két napja nem ettem csak tegnap este kolbászt. Ha valaki három napigvnem eszik meghal.
Étlen 3 napig lehet bírni.
“ Ha valaki három napigvnem eszik meghal.”
Ez nem igaz, hetekig lehet éhezni mindenféle károsodás nélkül akár.
"Ha valaki három napig nem eszik meghal." 😂
Ajaj.
Nem, abba nem halsz bele, ha 3 napig nem eszel. Ha így volna, rég kihaltunk volna.
miutan aktualisan 10 betegbol 8 covidos, igy 80%, hogy az vagy.
Nagyon sok tavasszal es/vagy tavaly osszel covidon atesettet ismeeek, aki most ujra covidos.
Az akkori covidot okozo virusvaltozathoz kepest a mostaninak mar masok a jellemzo tunetei. Gyerekem hanyt,mintha gyomorrontasa lenne, es szinte az osszes osztalytarsanak hasonloan hasfajas, hanyas, magas vagy alacsony laz volt a tunet. Szuloknek inkabb erosebb natha, de van akit influenzaszeru tunetek pl izomfajdalom, mellkasfajdalom gyotort, van akinek csak az orrafojt, van akinek fejfajas volt torokkkaparasaal. Miert nem rendelsz a netrol egy 1699 forintos orrureges tesztet, amit kiszallitanak 1000 forintert benyomod az orrodba es 12 perc mulva tudod covidos vagy e. vagy mesz kuldesz le valakit a patikaba ahol meg jo esetben 3600 ert kapsz valamilyet.
Egyebkent omikron hullam csucsan mi mast kaphattal volna el? ebolat? Vagy szalmonellat? nemi betegseget vagy verhast, lyme kort egy kullancstol?
;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!