Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid alatt fogamzásgátló?

Covid alatt fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek ki légyszi, ha butaságot kérdezek. Tegnap derült ki hogy elkaptam a covid-ot. Vannak tüneteim is, orrfolyás, gyengeség, az elején volt hőemelkedésem de az már elmúlt. Ma kellene elkezdenem a következő levél fogamzásgátló tablettát. Ugye nem lesz hatással a vírus lefolyására? Nem lehetek úgymond betegebb ha elkezdem szedni? Tudom hülyén hangzik, biztos túl gondolom.

2022. jan. 28. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmiben nem befolyásolja a fogi a gátló a covid lefolyását

Ugyanúgy ha náthás vagy influenzás akkor sem

Ezt nem kell ennyire túlgondolni és rettegni is felesleges hála a média hatalmának

2022. jan. 28. 19:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2022. jan. 28. 19:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Csupán két dolgot fűznék hozzá:

1. Ne lepődj meg ha esetleg a ciklusod kicsit felborul. Az oltástól is simán voltak olyanok akik fogamzásgátlót szedtek és nem jött meg megszokott időben (nekem is pár napott csúszott), úgyhogy a covid is magával hozhatja ezt. Ha ez áll fenn, ne ijedj meg, valószínűleg 1-2-3 hónap után helyreáll, ha nem, akkor pedig irány a nőgyógyász.

2. Ha a covid miatt szedsz gyógyszereket, akkor ellenőrizd le (de inkább hívj fel háziorvost), hogy nem-e ütik ki a fogamzásgátlót. Pl. az antibiotikum egy része kiütheti.

2022. jan. 29. 06:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, az oltás is bekavart kicsit, hamarabb jött meg a szokásostól. Most viszont azt vettem észre tovább tart a vérzés, mint szokott. Nem szedek semmilyen gyógyszert. Neked is köszönöm válaszod 😊
2022. jan. 29. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!