Covid elleni oltás és fogamzásgátló tabletta?
AstraZenecat kaptam, semmire nem volt kihatással ami a fogamzásgátlót illeti.
2021. ápr. 5. 11:19
Én is astrát kaptam, nekem előtte a biztonság kedvéért rákérdezett a háziorvosom, hogy nem szedek-e fogamzásgátlót. Hivatalosan nem ellenjavallat, de a vérrög képződéses esetek miatt már óvatosabbak vele.
2021. ápr. 6. 14:05
2-es:
Nahát :o tőlem csak annyit kérdett (ugyebár a lapon is kitöltendő mező, és ő töltötte), hogy szedek-e valamilyen gyógyszert állandóan.
És mondtam, hogy fogamzásgátlót, és erre legyintett, le se írta a papírra.
2021. ápr. 6. 14:09
3-as a háziorvos kérdezte tőlem a telefonban a fogamzásgátlót, amikor felajánlotta az astrazenecát. Amúgy én nem szedek. Korábban szedtem 2-3 évig, előtte kivizsgáltak, hogy nincs hajlamom trombózisra, úgyhogy ebben bízom.
2021. ápr. 6. 14:41
5/16 A kérdező kommentje:
Pontosan a vérrög képződéses esetek miatt kérdeztem. 😐 Köszönöm az eddigi válaszokat.
Sok millió ember kapott már Astrazenecát, annyiból egész biztosan jóval többen szedtek fogamzásgátló tablettát, mint ahány vérrög képződéses eset történt. 20%-ban férfiak voltak az áldozatok, ők biztosan nem szedtek. Ettől függetlenül nagyon rossz ez a bizonytalanság, hogy mitől fordulhattak elő ilyen esetek, még akkor is ha rendkívül ritka.
2021. ápr. 7. 10:14
7/16 A kérdező kommentje:
Igen, borzasztó ez a bizonytalanság. Regisztráltam oltásra,nem tudom melyiket ajánlják fel majd, de félek a mellékhatásoktól, de nyilván a vírust sem szeretném elkapni.
Most érkezett egy csomó Pfizer, bár elsősorban a pedagógusokat oltják vele. Lehet, hogy érdemesebb azt megvárni, vagy a Modernát. Ha nincs olyan betegséged, ami kizárná a Szputnyikot, az se rossz. Én azt sajnos nem kaphattam. Így utólag már inkább nemet mondtam volna az Astrazenecára. Lehet, mire a második adagra kerülne a sor, ki is vonják a forgalomból.
Az oltási reakcióktól nem kell félni, az csak azt jelzi, hogy sikerült aktiválni az immunrendszert. 1 napig durván lázas voltam az Astrazenecától, de elég volt 1 algopirint bevenni. Másnapra elmúlt. Ezerszer inkább az, mint elkapni a vírust, és hetekig átélni ugyanezt mindenféle súlyos tüntettel együtt. Viszont a vérrög képződés az para. Még akkor is ha egy a millióhoz az esélye.
2021. ápr. 7. 15:04
9/16 A kérdező kommentje:
Milyen betegségek zárják ki a Szputnyikot? Neten olvasni minden félét. Ha hiteles oldalt linkeltek az is jó nekem. 😊
10/16 A kérdező kommentje:
Na pont ma délután hívott a háziorvosom, hétfőn mehetek oltatni. Szputnyik. Remélem nem lesz semmi gond. Azért eléggé izgulok.
Kapcsolódó kérdések: