Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid elleni oltás és fogamzás...

Covid elleni oltás és fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés
Van itt olyan aki fogamzásgátló tablettát szed és megkapta valamelyik oltást? Ha igen melyiket? Semmi panasza nem volt utána?

2021. ápr. 5. 10:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Többek között autoimmun és pajzsmirigy betegség esetén nem ajánlott a Szputnyik. Nekem ugyan egyik se súlyos, de aggódtam, hogy az oltás belobbanthat autoimmun folyamatot, a háziorvos pedig mondta, hogy visszaküldték az oltópontról a pajzsmirigy problémás betegeit, akik Szputnyikot kaptak volna, így kaptam helyette astrazenecát, hát nem biztos, hogy jól jártam. :(
2021. ápr. 8. 10:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon sok ismerősöm eléggé rosszul volt az Astra után. :( Reméljük neked nem lesz gondod vele. Egyszer már csak túl leszünk ezen az egész vírus dolgon. Jó egészséget mindenkinek.
2021. ápr. 8. 10:37
 13/16 anonim ***** válasza:

Érdekes az a kérdés, hogy ki mennyire van rosszul egy-egy vakcinától. Például volt olyan ismerős pár, akinél a nő meg sem érezte, a férfi viszont két napig ágyba feküdt (ez volt a második oltásuk után is).

Később csináltak ellenanyag tesztet, hogy tudjanak utazni Romániába, és kiderült, hogy a nőnek alig van 55%-os ellenanyaga (úgy tudom jelenleg 50% kell, hogy utazhass karantén nélkül), míg a férjének, akit borzalmasan megviselt a vakcina 87%-os lett a tesztje.

Úgyhogy valamilyen szempontból jó, ha megvisel.

Nekem például egy hétig baromira fájt a karom, még emelni se tudtam. De semmilyen egyéb tünetem nem volt, sőt, még a szúrást se éreztem meg mikor beadták, pedig tű-fóbiám van.

2021. ápr. 8. 10:41
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 van ilyen szabály, hogy bizonyos ellenanyag szinttel lehet csak utazni? Úgy tudtam, az oltási igazolással lehet. Az ellenanyag szint egyáltalán nem biztos, hogy a valós védettséget mutatja. A sejtes immunitás nem mutató ki vele.
2021. ápr. 8. 13:00
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es:

Univerzálisan nincs sajnos semmilyen mód arra, hogy bárhova utazhass, de például Romániába menet jó sok indokkal meg lehet úszni a karantént. Ilyen ez az ellenanyag teszt is, vagy ha valaki be van oltva és 10 nap eltelt a második oltása után (például egy Magyarországra menet nem játszik, ott nem számít be vagy-e oltva, úgyis kell 10 nap karantén).

2021. ápr. 8. 13:05
 16/16 anonim ***** válasza:
Én pár napja kaptam volna meg az Astrat, csak hát vissza mondták, mivel fogamzásgátlót szedek. Jövőhéten mehetek oktásra, a Szputnyikot kapom meg. Vaciláltam az elején, hogy legyen az Astra, mivel a Szputnyikra nem tudtam időpontot foglalni, de végül megoldódott
2021. ápr. 9. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!