Covid elleni oltás és fogamzásgátló tabletta?
Érdekes az a kérdés, hogy ki mennyire van rosszul egy-egy vakcinától. Például volt olyan ismerős pár, akinél a nő meg sem érezte, a férfi viszont két napig ágyba feküdt (ez volt a második oltásuk után is).
Később csináltak ellenanyag tesztet, hogy tudjanak utazni Romániába, és kiderült, hogy a nőnek alig van 55%-os ellenanyaga (úgy tudom jelenleg 50% kell, hogy utazhass karantén nélkül), míg a férjének, akit borzalmasan megviselt a vakcina 87%-os lett a tesztje.
Úgyhogy valamilyen szempontból jó, ha megvisel.
Nekem például egy hétig baromira fájt a karom, még emelni se tudtam. De semmilyen egyéb tünetem nem volt, sőt, még a szúrást se éreztem meg mikor beadták, pedig tű-fóbiám van.
14-es:
Univerzálisan nincs sajnos semmilyen mód arra, hogy bárhova utazhass, de például Romániába menet jó sok indokkal meg lehet úszni a karantént. Ilyen ez az ellenanyag teszt is, vagy ha valaki be van oltva és 10 nap eltelt a második oltása után (például egy Magyarországra menet nem játszik, ott nem számít be vagy-e oltva, úgyis kell 10 nap karantén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!