Milyen volt a covid-od lefolyása?
Kicsit csalódott vagyok. Egészséges életet élek, sportolok, vitamint szedek, eleget alszom. Általában nem is vagyok beteg, vagy ha mégis, nagyon enyhén. Az influenzát pl. egy éjszaka alatt kihevertem.
Szóval biztos voltam benne, hogy a koronavírus rajtam csak tünetmentesen mehet át, ehhez képest legalább 6 napig taknyoltam tőle, súlyosabb volt, mint bármi, amit összeszedtem évek óta.
Ezzel párhuzamosan nagyon sok ismerősöm esett át rajta tünetmentesen, olyanok is, akik piszok egészségtelen életet élnek, keveset alszanak, rosszul táplálkoznak, túlsúlyosak, stb.
Szeretnék pár tapasztalatot gyűjteni itt, hogy kicsit szélesebb képem legyen, hogyan szokott a dolog lefolyni az embereknél. Kíváncsi vagyok továbbá, volt-e más is, aki súlyosabban szenvedte meg, mint számított rá.
Köszönöm a válaszokat!
Ó, igen.
Be vagyok oltva, ahogy az ismerőseim is, szóval ehhez nem lehet köze.
2 és fél oltás után (a 3.-at a pozi teszt előtt pár nappal kaptam) szinte semmi. Egy nap orrfolyás, de a nyári allergiám rosszabb szokott lenni. Jah, meg egy napig ilyen furán fájt a fejem. Páromnak hasonló + napi 3 köhintés.
De mi még novemberben lettünk covidosak, az szerintem nem az omikron volt, hanem az előző verzió:D
50 éves vagyok, nem szoktam beteg lenni, gyógyszert nem szedek, nem is szedtem soha. A kovid is elkerült oltatlanul, pedig dolgozunk, gyerekek vannak, suli, edzés stb. Január legelején kényszer hatására felvettük a második oltást, az elsőt novemberben kaptuk. Sinopharmot.
Most kovidosak vagyunk☹️. Nem azt mondom, hogy a halálomon vagyok, de azért megvisel.
De nem is ez a poén, hanem az, hogy a facebookos sinopharm csoportban tömegével számolnak be erről. Én azt hittem, hogy ez egyedi eset, benyaltuk valahol és kész. Rengetegen a második oltás után kovidosak lesznek 2-3 hét múlva! Érted? Eddig elkerülte a 4-5 hullám alatt, nem kapja el, de oltás után egy csomóan kovidosak lesznek. A sinopharm menekülő vakcina azoknak, akik nem akarták magukat oltatni, mi sem akartuk, nem is volt semmi bajunk.
Én még 2021 áprilisban estem át rajta. Nem is tudom, az talán a delta variáns lehetett?
Elég enyhe volt, 1-2 napig volt kellemetlenebb hőemelkedésem, de az hamar elmúlt. Más tünetem nem annyira volt, egy hétig kellemetlen szúrós vegyszerszagot éreztem mindenen, de ennyi.
Nem élek olyan különösebben egészséges életet, bár túlsúlyos meg láncdohányos se vagyok, olyan átlagosnak mondanám az egészségi állapotom.
Még oltás előtt kaptam el, védtelenül.
Köszi, akkoriban nem igazán követtem a variánsokat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!