Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltott, de mostanában elkapott...

Oltott, de mostanában elkapott covid alatt íz- és szagvesztés?

Figyelt kérdés
Aki mostanában kapta el a covidot, tapasztalt szag es ízvesztest? Meddig tartott?
2022. jan. 25. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Oltott, 2 oltás asztra. 4 nap szag és ízvesztés orrfolyás mellett.
2022. jan. 25. 14:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Kétszer oltott vagyok (Pfizer). Egy hónapja is covidos voltam, és most megint pozitív lett a tesztem (tegnap óta érzem megint ugyanazokat a tüneteket, mint az első alkalommal).

Első alkalommal a 4. napon ment el a szaglásom és az ízérzékelésem, és egy hétig nem éreztem semmit, utána pedig még kb. 1-2 hétig mindennek undorító, rohadó, füstös szaga volt.

Ha ismét elmegy a szaglásom/ízérzékelésem, majd update-elek.

2022. jan. 25. 15:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Ugyanez... Teszttol dzamitva 4. Napon ment el a szaglasom is es izlelesem is... Borzasztó... Ezutan a tuneteitek javultak? Kohoges, ha volt esetleg?
2022. jan. 25. 18:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Igen, javultak a tünetek szerencsére, de nagyon-nagyon lassan, így nekem kb. 3 hétig tartott, mire helyrejöttem, erre most megint elkaptam...

A közérzetem nem volt rossz, csak az első napokban. Gyengeség, koncentrációzavar, izomfájdalom viszont végig jellemző volt. Köhögés minimálisan, torokfájás viszont egyáltalán nem jelentkezett.

Most amiből azonnal tudtam, hogy megint covidos vagyok, az a szemszárazság és -fájdalom, meg hogy egy kicsit az orrüregemet száraznak érzem. És ilyesmi nekem sima megfázáskor sosincs.

A szaglás- és ízlelésvesztés egyértelműen a legrosszabb az egészben. Iszonyatosan nehezen tudtam bármit is enni, mert ez az undorító szag folyamatosan jelen volt. Nem kívánom senkinek.

2022. jan. 25. 19:40
 5/9 A kérdező kommentje:
De hogy létezik az, hogy 3 hét után újra elkaptad??? 2 oltas es egy betegség utan??? Komolyan mondom megáll az ész. Senki nem tud semmit, csak feltételezés az egesz :(
2022. jan. 25. 22:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos én sem értem. :( A "vicc" az egészben, hogy mindenhová maszkban megyek, és mivel online oktatás volt/van, kb. december eleje óta nem is érintkezem senkivel családtagokon kívül. Max. tőlük kaphattam volna el ismét, de rajtuk nyoma sincs semmilyen tünetnek. Én arra tippelek, hogy gyenge lehet az immunrendszerem, így megint "feltámadt" a vírus. Már ha ez így működik...

Amikor 3 héttel az első megbetegedés után végre negatív lett a tesztem, azt hittem, oké, ennyivel megúsztam, majd 4 hónap múlva beadatom a 3. oltást. Hát... 3 hét egészség adatott meg, és most megint itt van. Számomra is nagy rejtély, hogyan kaphattam el megint, ráadásul a tünetek szerint ugyanazt a variánst.

2022. jan. 25. 22:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, ha vege a karantennak, asszem en is elmegyek egy antitest vizsgalatra, mar csak kíváncsiságból is. Aztan 3 hónap múlva szintén.
2022. jan. 25. 22:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Most vagyok az 5. napon, és tegnap óta csak nagyon közelről és halványan érzem az erősebb szagokat. Az ízekből pedig csak a "lényeget", a jelleget érzem: a narancsból és a csokiból az édességet, a húsból a sósságot. De nincs narancs-, csoki- vagy húsízük. A májkrémes kenyérnek pedig semmilyen íze sincs.
2022. jan. 26. 09:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Es azt tudjátok, hogy delta vagy omikron? Nekem sajna delta :/
2022. jan. 26. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!