Frissen gyógyult és gyógyulófélben lévő covidosok! Milyen volt a betegség lefolyása?
Az omikron lefolyását szeretném feltérképezni. Aki az elmúlt 1-2 hétben kapta el, az jó eséllyel ezzel a variánssal küzdött meg. Kérlek, térjetek ki arra, hogy
- milyen korúak vagytok
- nagyjából a betegség hányadik napján, hogyan követték egymást a tünetek
- milyen gyógyszert szedtetek
- voltatok-e oltva, hányszor, milyen régen.
Mi most vagyunk benne 2 oltással, amik bő fél évvel ezelőttiek. Harmincasok vagyunk. Én eddig 3 és fél nap alatt tapasztaltam köhögést (először kicsit hurutos, aztán egyre inkább), fáradtságot, kb a 3. napon hőemelkedést, majd már csak taknyosságot és tüsszögést. Gyógyszert nem szedtem.
A párom sajnos nem ilyen szerencsés. Köhögéssel és lázzal kezdte, amihez hamar társult a gyengeség. A tünetei erőssége és az állapota hullámzó, hol feküdnie kell, hol egész jól elvan. Antibiotikumot szed (torokgyulladás miatt, ami már covid előtt elkezdődött). Aggódom, hogy súlyosabbra fordulhat.
Nálunk átsöpört a családon.
Anyám 60+ 1 nap hőemelkedés, 6 napja folyik az orra.
Párom 36, 2 nap láz, 5 nap fejfájás, gyenge orrfolyás.
Unokaöcsém 16, 1 este láz.
Gyerek 2, másfél nap láz.
Tesóm 36, 1 nap láz, orrfolyás.
Én 30, 1 nap láz, azóta orrfolyás, gyenge köhögés. 5 napja.
80+ nagyi, 40+ sógor tünetmentes.
Egyikünk sincs beoltva, egyszer sem.
16/L vagyok, 3x oltott , multhet kedden szimpla torok és fejfájással kezdődött, szerdán orrfolyás és rekedtség, köhögés is csatlakozott. Nagyon fáradt voltam, nem tudtam koncentrálni suliba se. Csütörtök volt a legrosszabb, fejfájás, torokfájás, hidegrázás, beszélni alig tudtam, kreháltam össze-vissza… pénteken egy fokkal jobb volt ,szombaton lett pozitív a gyorsteszt.
Mostmár egész jól vagyok, csak a torkom fáj és orrfolyás..
0. naptól kezdve:
- Visszakereshetően egy buliban kaptam el
- 3. napon este enyhe torok kaparás, mint amikor indul a torokfájás. Csináltam egy antigén gyorstesztet, pozitív. Elmentem PCR-ra, az is.
- Innentől napról napra egyre enyhébb torokfájás, 2 nap múlva - tehát az 5. napon - már el is múlt és maradt egy kis "csiklandós" érzés a torkomban, amitől néha 1-2-t köhögtem, de semmi durva.
- Ez az érzés a 7. napon el is múlt, viszont az antigén gyorsteszt még mindig pozitív volt.
- Ugyan semmi tünetem nem volt, de nyilván kivártam a 10 nap karantént, utolsó napon csináltam még egy gyorstesztet és negatív. volt.
Ezeken kívül semmi más tünetem nem volt. Se láz, se hőemelkedés, semmi fájdalom.
33 éves vagyok, egészségesen élek (hétvégente egy buli becsúszik némi alkohollal, de sportolok, nem dohányzom és egészségesen élek)
2 Sputnikra kaptam 1 Modernát még novemberben.
25 F betegség nélkül, jó immunrendszerrel.
Haver lett lázas + tesztpozitív, elvégztettem én is, együtt buliztunk, pozitív.
Semmi tünet, nagyon ritkán kifújtam az orrom, mint minden télen a hidegben.
2 Pfizer 6 hónapon belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!