Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nincs semmilyen bolt...

Miért nincs semmilyen bolt bezárás,kijárási korlátozás vagy karantén? Értem én, hogy mindenkinek át kell esni a fertőzésen Orbán szerint, meg vegyék fel az oltást, csak az oltas mellett is elkapható jelenleg az omikron.

Figyelt kérdés

Szóval mindenki megörült, hogy nincs karantén? Hogy nincsenek semmilyen intézkedések?

És ha nincsenek, hogy függ össze ez a választásokkal.

2022. jan. 24. 14:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Maradjunk annyiba, h akkor valszeg eleg sok mindent nemtudunk. Én nekem van egy nagyon komoly betegségem amivel küzdök, ezert nekem alapból ajánlott volt az oltás, plusz vitaminok ellenére is, eszméletlsn gyenge az immunrendszerem. Az oltás neksm azert kellett, hogyha el is kapom akkor ne kerüljek kórház ba se lélegeztetőgépre. Egyebkent az oltás nem attól véd, h az ember nem kapja el, hanem, h enyhebb lesz a lefolyása. Az, h nem kerultem korhazba de hetekig nem vltm jól szamomra az is enyhe. Es igen láss csodát valak 3 oltassal is szarul lesz.

Hozzatennem nem en vgyk az egyetlen. Pl Till Attila is 3 oltast kapott mégis elkapta. Ö mint sokan masok nathas tünetekkel megúszta. De nem ezt akarom mondani. Hanem azt, h barátnőmmel is pont ezt beszeltük, h mennyire fura es mas, hogy mindenkinel mashogy jon ki. Ö megkapta mindharmat, es nem kapta el úgy, h a parja 2 oltassal igen. Szóval biztos, h sok mindenen múlik. De a lényeg, h életbe vgyk, igen.

Fu nekem is volt par eve eg, nagyon kemeny influenzam, nott az állam alÁ egy dionyi nyirokcsomo es napokig 40 fokos lazam volt. Azt hittem sose lesz vége. De sikerult tulelni. Viszont az influenzaba nem haltak bele ennyien. Es vegukis az omikron annyiból jobb, h nem olyam durva mimt az elöző verziók. De mar mindenki unja ezt, szóval vege lehetne.

Ah mindegy, hagyjuk is ezt az egeszet. Csak en ugy gondoltam ha otthon maradnank 1 hetig hatja nem fertozne össze a nép egymast es vege lenne. De aztan megse mert majd vki behozz vmit kulfoldrol es kesz. Megint lesz vmi. Vegyük ugy mintha nem is irtam volna ki semmit.

2022. jan. 24. 17:23
 12/31 anonim ***** válasza:
94%
Az omikron nevű nátha light-ra milyen karantént javasolsz? Konganak a covid osztályok az ürességtől, mit zárnál még le?
2022. jan. 24. 17:50
 13/31 A kérdező kommentje:
Semmit nem zárnék le. Inkább csak a boltokat be. A plázakat meg a sportcsarnokokat. Mert arra aztan tokre nincs most szukseg. Minden egyeb hely szerintem siman nyitva lehetne. Es nem konganak a covid reszlegek. Legalábbis rengetegen vannak az intenzíven, kepzeld azok akiknek ez nem nathat okozz.
2022. jan. 24. 19:37
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
2022. jan. 24. 19:58
 15/31 anonim ***** válasza:
82%
#13: jelenleg csak 2700-an fekszenek covid osztályon.
2022. jan. 24. 20:13
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Attól vagy ilyen beteges, hogy túl sokat foglalkozol önmagaddal, meg ezzel a témával.

Kikészíted magad, még ha nem is tudatosan, de a stressz kihat az immunrendszeredre.

Szét vagy oltva, lazulj már el egy kicsit.

Ne nézz híreket, az online sajtót meg szelektáld.

2022. jan. 24. 20:28
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges bármit is bezáratni, mert úgysem ér semmit. Sosem ért, mert mindig is fél szívvel volt.

Azzal nem vagyunk előbbre, ha a fél millió ember nem 50 nap alatt fertőződik meg, hanem 100 nap alatt, sőt. Kórházban nincsenek többen, úgyhogy jobb ezt minél hamarabb letudni.

Oltassa be magát mindenki, aztán, ha elkapja, akkor elkapja, aki meg nem oltat, azt úgyse érdekli az egész.

2022. jan. 24. 20:30
 18/31 anonim ***** válasza:
17%

Nem a korlátozások hiányával van a gond, hanem a fegyelem hiányával. Szerintem nagyon jó, hogy nem zárunk, mert az embereknek muszáj pénzt keresniük, a gyerekeknek vissza kell menniük az iskolába, többféle oltás továbbra is bőven rendelkezésre áll (bár aki eddig nem vette fel és most fontolgatja, annak logikusabb megvárni a tavasszal érkező omikron ellenit). Ugyanakkor az, hogy nem zárunk, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik a vírus. 3 oltással is úgy kiüthet valakit egy vírus, hogy csak na. Sokaknak nagyon nem tesz jót 2 vagy több hét kiesés a munkából, iskolából, a posztcovidról nem is beszélve, amitől ugye nem véd meg az oltás. Az emberek mégis úgy tesznek, mintha nem lenne semmilyen vírus, ma a villamoson minden második ember köhögött, levette a maszkját, megtörölte az orrát/szemét. Na és pont az ilyenek miatt terjed még mindig ez a sz*r.

Egy kis fegyelemre lenne szükség. Annyi ember szerintem soha nem fog átfertőződni, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.

2022. jan. 24. 20:53
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

18-as

Ez is igaz kétségtelenül, de amúgy az sem akadályozná meg a terjedést. Az emberek pár órát vannak egész héten maszkban, a maradék 160-ban nem és pont azok között nem, akikkel tartósan vannak együtt. Úgyhogy a terjedés garantált egy ilyen 200 ezres fertőzött bázis mellett, pláne, hogy létezik lappangási idő is.

2022. jan. 24. 20:58
 20/31 anonim ***** válasza:
35%
Igen, de legalább a tömegközlekedésen lennénk fegyelmesebbek. Az is csökkenti az esélyt.
2022. jan. 24. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!