Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki átesett a covid fertőzésen...

Aki átesett a covid fertőzésen és található a vérében antitest, azt miért nem fogadja el a kormány "védettnek"?

Figyelt kérdés
Miért kötelező mindenkinek oltakoznia?
2022. jan. 23. 10:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
33%
2022. jan. 23. 11:02
 2/21 anonim ***** válasza:
62%
Mert el kell adni a rengeteg oltást. Ha te sebezhetetlen vagy az sem számít. Lehetsz te Rozsomák vagy Thanos, a kutyát nem érdekli. Csak oltasd magad.
2022. jan. 23. 11:14
 3/21 anonim ***** válasza:
37%
Mert a védettségnek vannak szintjei, fokozatai, és a természetes védettség nem annyira tartós és erős, mint egy megfelelő oltás. (Hogy mi a megfelelő, az más kérdés.) A másik, hogy az átesettek jobban ki vannak téve a post-covid megbetegedéseknek, amikről folyamatosan gyűlnek az adatok, de nem túl biztatóak. A legjobb, ha már az első fertőzéskor van valamilyen védelmünk.
2022. jan. 23. 11:19
 4/21 Laylah ***** válasza:
44%

"a természetes védettség nem annyira tartós és erős, mint egy megfelelő oltás."

Na igen. A főnököm rendszeresen csináltatja az antitest teszteket, még mindig nagyon magas neki, de a feleségének is van elég. Mikor betegek voltak, még két oltásról volt szó, az azóta eltelt időben már az ötödiket kérik lassan, míg ő vígan elvan a természetesen szerzett ellenanyaggal. Akkor melyik is a tartósabb?

2022. jan. 23. 11:43
 5/21 anonim ***** válasza:
52%

"Akkor melyik is a tartósabb?"

Ami általánosságban annak bizonyul, nem egy-két kiragadott ellenpélda szerint az csak.

2022. jan. 23. 12:00
 6/21 Laylah ***** válasza:
78%
És honnan tudod, melyik bizonyul tartósabbnak, ha az oltottak nem csináltatnak antitest teszteket, csak sorra adatják be, mert azt mondták? Könnyen lehet az is, hogy már jó ideje nem rendelkeznek ellenanyaggal, meg az is, hogy igazából teljesen felesleges lenne beoltatni magukat, annyira sok van. A természetes védettséggel rendelkezőkről legalább vannak ilyen információk.
2022. jan. 23. 12:03
 7/21 anonim ***** válasza:
46%

Egyszerű, mert társadalomban élünk, amely bizonyos szempontok alapján némileg bürokratikusan kategórizál.

Tegyük fel, hogy remekül tudsz autót vezetni, de ha nincs jogosítványod, akkor az a kutyát sem érdekli, mert annak megléte bizonyítja, hogy részt vettél egy tanfolyamon, ahol valamit biztosan elsajátítottál és ezt vizsgán is bizonyítottad, bár lehetséges, hogy a jogsi nélküli egyén tudása esetleg magasabb, de nem tudja ezt bizonyítani.

Ilyenek az egyéb bizonyítványok is, mert lehet szakmunkás is kulturálisan járatos akár az irodalomban, vagy a matekben, de az értettségi papírt is ad erről, vagy speciel a diploma a magasabb végzettségről.

A természetes védettség kimutatása nem elég egzakt, annyi mindentől függ a szintje, egyéni sajátosságoktól is, meg nincs is rá megfelelő mérőszám, vagy mérési metódus, azt sem lehet rendesen beazonosítani, hogy mekkora jellegű a védettség, vagy mennyi ideig tarthat, ám az oltások hatása széles körben kerül analizálásra, mindent egyre jobban tudunk róla, ez a társadalmi standard iránya, attól függetlenül, hogy esetleg kivételek itt is előfordulhatnak, akércsak a jogosítvány esetében, hogy megsem tanulta meg a jogsi gazdája rendesen az autóvezetést és a vizsgán meg szerencséje volt, de mégis a nagy többségnél megfelelőek a kidolgozott szabályok és ez alapján lehet nagy tömegekre is érvényes általános szabályozást bevezetni, egyrészt mert költséghatékony eljárások ezek, hiszen az egész emberiségen lehetetlen kellően szigorú, vagy részletes vizsgálatokat, analizálást lefolytatni, az átlag szabályai érvényesülnek, amelyek mindent kezelhetővé tehetnek.

Az oltások hatékonyságára épül ki az ellenőrző rendszer, ezt a kritériumot tudják kezelni általános esetben, olyan ez, mint a jogosítvány, vagy az érettségi vizsga, vagy a diploma, amelyek szintén nem adnak 100% bizonyosságot, de mégis sokkal nagyobb valószínűséget, hogy a velük rendelkező elérte a szükséges követelényt, jelen esetben a védettséget.

Ez van, a bürorácia szükségességét lehet ugyan vitatni, de nem érdemes, mert sokkal nagyobb energiába, pénzbe kerül az alóluk való mentesítés, mint a hozott rendszabályok betartása.

2022. jan. 23. 12:20
 8/21 anonim ***** válasza:
69%

Én (svájci) oltóközpontban dolgozom, itt kicsit más a rendszer. Novemberben kezdődött a 3. oltás beadása itt, akkor még csak azoknak, akiknek a 2. oltása óta legalább 6 hónap eltelt. Azóta ezt levitték 4 hónapra. Ja, és itt alapból Pfizerrel és Modernával oltatnak, illetve aki nagyon akarja, azt Janssennel, de ez utóbbi nem jellemző. Ezeket csak azért írtam le, hogy érzékeljétek a körülményeket.

Nekem júliusban volt a második oltásom, Moderna, hát eléggé kikészített. Az elsőnél még csak simán az a "Moderna-kar" volt, hamar elmúlt, de megijesztett, rohantam is vele az orvoshoz. A második viszont ledöntött a lábamról. Az is csak egy napig tartott, de olyan szarul még életemben nem éreztem magam. Szóval én nem vagyok oltásellenes, de azért a harmadikat szívesen kihagytam volna. Gondoltam is január elején, hogy csináltatok antitest mérést, aztán ha nagyon alacsony, akkor beadatom, ha nagyon magas, akkor meg nem, ha középérték, akkor tovább gondolkodom.

Megcsináltattam, lett eredmény, szép magas, 952. Mentem vele a kanton legképzettebb virológusához, amúgy is heti kapcsolatban vagyunk, mutattam neki a papírt, hogy ugye jól gondolom, hogy ez szép magas, és akkor nem kell a harmadik oltás. Erre tartott nekem egy félórás kiselőadást, amiből annyit értettem, hogy ez tényleg magas, de az antitest csak egy szeletkéje az immunrendszernek, szóval ebből konkrétan nem lehet megállapítani, mennyire vagyok védett. Mivel naponta kb. 1000 emberrel találkozom zárt térben, ráadásul frissen oltottakkal (vagy pont oltás előtt állókkal), legyek szíves beoltatni magam. Ha szeretném, akkor ír nekem egy orvosi igazolást, hogy ne Moderna, hanem Pfizer legyen a következő, mert itt alapvetően ugyanazt az oltóanyagot ajánlják, amivel az alapimmunizáció történt.

(Ja, amúgy nem vagyok egészségügyileg képzett, az oltóközpontban nagyjából az a feladatom, hogy segítsek azoknak regisztrálni, akik ezt otthon nem tudják megtenni.)

Szóval beoltattam magam Pfizerrel, attól csak egy kicsit fájt a karom másnap, de ez már nem tartozik a kérdéshez.)

2022. jan. 23. 12:34
 9/21 anonim ***** válasza:
44%

Mondok egy valós példát:

Az EÜ dolgozókat rendszeresen oltják hepatitis b ellen. Hiába voltál valaha hepatitis b beteg, ugyanúgy fel kell venned a vakcinákat, sőt, pozitív ellenanyag tesztet is kell produkálni.

2022. jan. 23. 13:18
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

"a természetes védettség nem annyira tartós és erős, mint egy megfelelő oltás"

Inkább fordítva. Jellemzően a természetes immunizáció erősebb (értsd: fertőzés által kialakult és nem az oltástól). Van nyálkahártya szintű védelem is (vagy legalább is kialakulhat). Tény, hogy valamennyivel nagyobb a rizikó de oltottként is "szép számmal" haltak meg emberek, sajnos. Nincs garancia arra sem, hogy 1-2-3-n oltással túléled, h a elkapod. Legutóbb azt olvastam, hogy ez lehet, hogy egy génen múlik, ha az a szervezetedben van, akkor sokkal valószínűbb, hogy súlyos(abb) lefolyású lesz nálad a betegség.

[link]

Egyébként az oltás kiváló megelőzési lehetőség lehetne, ha működnének az oltások. De nem hatásosak, így orosz rulett oltottként és oltatlanként is az egész. Annyi, hogy oltottként még a vakcina mellékhatásaiból is lehet, hogy csemegézel (ami szintén van szép számmal).

2022. jan. 23. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!