A férjemnek piros pöttyök jelentek meg a testén. Az orvos azt mondta hogy rózsa hámlás meg rózsa hiütés. Mitől lehet ez?
Nekem is az van.. most jöttem a háziorvostól.
Rózsa hámlása van, ha:
A széle picit pirosabb , belül narancssárgás-fehéres.
A pöttyök kialakulása előtt kellett lennie egy anya foltnak(olyan 2cm, szóval a legnagyobb), ez után jelennek meg az egyre kisebbek.
Fenyőághoz hasonló elrendezkedésben vannak(nekem inkább csak a nyakamon fenyőághoz hasonló az elrendezkedése, szóval nem szabály szerű, de gyakran előfordul.)
Nem lehet elkapni, hosszú lefolyású, minimum másfél hónap, de akár 3 is lehet.
Nekem unguentum hydrophilicum nonionicum ezt írta fel az orvos, fürdőkenőcs, mindennap meg kell mosni vele a foltos területet.
Nem szabad szappannal mosakodni, főleg ahol a foltok vannak.(esetleg baba szappannal a hajlatokban)
Igyekezni kell, hogy minél rövidebb ideig érje a víz a területet
Ja és egyébként vírus okozza, én sem tudom hogyan kaptam el, és hogy hol.Elvileg ha már elkapja vaalki később már nem fogja.
(Egyébként lehet bőr gomba is, hasonlóan néznek ki a foltok)
Szerintem menjetek el másik orvoshoz is, az én orvosom egyből rávágta mi az.
Kitartás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!