Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megéri felvenni a harmadik...

Megéri felvenni a harmadik oltást?Több ember van a közelembe akit nagyon lehúzott.Van aki korházba került és sajnos van aki meg is halt.

Figyelt kérdés
33 éves vagyok. Egyszer már átestem a víruson, egy gyengébb náthával megúsztam. Van így értelme harmadik meg sokadik oltásnak?

2021. dec. 28. 18:58
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
38%

#10 Csak erre reagálnék:

"Melyik a nagyobb védettséget? Az oltás vagy a fertőzésen átesés?"

Egyértelműen az oltás. Bármilyen kórokozóval szemben.

Az igaz, hogy fertőződéssel időlegesen nagyobb ellenanyagszintet tudsz elérni, de

- covidnál nem biztos, hogy sejtes immunitás is kialakul mindenkinél. Oltással 99%-ban igen, es ez a következő fertőződésnél nem elhanyagolható szempont.

- fertőzés esetén 100%, hogy valamilyen szintű sejtpusztulás végbemegy. Ez a vírus az endothel sejteket támadja, ami az összes létfontosságú belső szerv belső falát képezi. Ha csak a felső légutakban marad a fertózés, az hamar regenerálódik, más, mélyebb szerveknél ez már sokkal lassabb, es hamarabb öregszenek el a sejtek (nem lesznek képesek szaporodni. Genetika: a telomerek szerepe a sejt öregedésben)

Ez a sejtpusztulás oltás esetén nincs (hiába hablatyol hülyeségeket Letoha, sosem volt, sosem lesz.)

Ilyenformán aki rendszeresen találkozik olyan kórokozókkal, amik a lassan regenerálódó sejtjeit pusztítja, azoknál ennek következtében hamarabb alakulnak ki az ezzel kapcsolatos betegségek.

Ha be vagy oltva, es az ismétlő oltásokkal a járvány végéig magasan tartod az ellenanyag szintedet, ezt a sejtpusztulást tudod minimálisra csökkenteni.

- az Omikron gyengébb tüneteket mutat a Deltánál. Tehát nem a vuhani Alfánál, hanem a Deltánál. Ezt nagyon lényeges helyesen értelmezni! Náthaszerű tüneteket az oltottakban, és frissen gyógyultakban okoz. Alacsony ellenanyagszintű emberekben kb Brit variáns erősségűek a tünetek.

Ha nem foglalkozol a sejtpusztulással, es mindenképpen sorozatos fertőzésekkel akarod magasan tartani az ellenanyag szinted, nekem mindegy, de ugyanilyen alapon minden nap levághatnál az ujjadból egy metszet vastagságú szeletet, az nagyjából ugyanekkora esztelenség. Vagy elszívhatnál egy doboz cigit, vagy megihatnál egy üveg Vodkát naponta. A helyzet ugyanaz.

Én értelmetlennek látom ezt a megközelítést.

2021. dec. 28. 19:50
 22/40 A kérdező kommentje:
De legalább a válaszod stílusa is jobban tetszik. Köszönöm, hogy ezt leírtad. Éppen ezért gondolom azt, hogy nekem egyenlőre felesleges mert most voltam Covidos. Fél év múlva meg hátha már okosabb lesz mindkét oldalt.
2021. dec. 28. 19:53
 23/40 anonim ***** válasza:
82%

21

Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Meg tudnád esetleg mondani, hogy az általad érthetően, alaposan kifejtett érvelés ellenére, vagyis inkább ennek ellentmondva vajon mire alapozhatta azt kijelentését egy Pfizernél dolgozó kutató a Project Veritas egyik rejtett kamerás (hang- és videó) felvételében a beszélgetőpartnerének, hogy a Covid-on átesettek jobban védettek a fertőzéssel szemben, mint akik oltást kaptak? (Meg ha jól emlékszem, Rusvai is, aki nyilván nem oltás ellenes?)

2021. dec. 28. 20:08
 24/40 anonim ***** válasza:
11%
Ez komoly? Ilyen gagyi videókat is elhisznek az emberek? :D atya ég
2021. dec. 28. 20:18
 25/40 A kérdező kommentje:
Igen. Mondjuk ezt én sem értem. Rusvai is azt mondta a fertőzésen átesés adja a legnagyobb védelmet
2021. dec. 28. 20:18
 26/40 anonim ***** válasza:
86%
23. Ilyet ne kérdezz, mert erre nincs betanult mantra. A tudás megáll amikor valaki rákérdez részletekre. Ilyenkor jönnek a laposföld, konteo, alusapkás, és társai automata droid válaszok. Nem mindenki képes gondolkodni, van aki arra született hogy mint egy robot, kérdések nélkül elfogadjon minden parancsot.
2021. dec. 28. 21:03
 27/40 A kérdező kommentje:
Ne sértegess, néha rádióból is szoktam! :)
2021. dec. 28. 21:39
 28/40 anonim ***** válasza:
72%

#23 Nincs ellentmondás, hiszen leírtam az előbb is, hogy fertőződéssel időlegesen magasabb ellenanyag szintet lehet elérni, mint oltással.

A további, ezt a védettséget befolyásoló tényezőket is leírtam, nem ismételném.

Összességében az oltás előnyösebb az egyén, es a populáció számára is. Ha kiragadott mondatokon akartok lovagolni, annak nincs értelme.

#26 Miért ne lehetne rákérdezni olyan részletre, amit már leírtam. En mondjuk sérelmezem, hogy nem olvassátok el rendesen, amit írtam, de betudom annak, hogy esetleg ez egy komplex és speciális tudományág, amiben nem mindenki jártas, es nem is kell. Ezért talán nem volt érthető számotokra, amit írtam.

Sajnos ennél rövidebben, egyszerűbben nem tudtam cálaszolni a kérdésre, de ha valamelyik resze nem érthető, azt szívesen kifejtem bővebben sejtbiológia mélységig, bár egy idó után ismét bele fogunk ütközni abba a falba, hogy amit elmondok, azt úgy lehetne értelmezni, ha valaki ezt a témát melyebben tanzlta, érti.

Nekem hiába magyaráznák az elméleti matematika kérdéseit, nem érteném, mert nem azzal foglalkozok. Akármilyen gyereknyelvre fordítanák le, nem érteném. A kerdés reszetekről jogos, de a mélyebb válasz megértéséhez melyebb alaptudásra lenne szükség.

Azért én igyekszem érthetően válaszolni...

2021. dec. 28. 21:40
 29/40 A kérdező kommentje:
Nincs is bajom a válaszoddal 32 es. Sőt..még el is hiszem hogy igazad van. De ettől még lehet más az álláspontom. Én úgy gondolom ha ezen ilyen könnyen átestem bizom annyira az immunrendszeremben hogy a többi is menni fog. Szép napot nektek! Ezt a “vitát” szerintem zárjuk le.
2021. dec. 28. 22:03
 30/40 anonim ***** válasza:
32%

Nekem sincs bajom az alkoholistákkal, mindenki a neki tetsző módon pusztítja magát, es mindenkinek van "valami drogja".

Nekem a kávé, neked a vírus. Ezen tényleg nem érdemes vitázni.

További szep estét!

2021. dec. 28. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!