Covid pozitív lehetek? Részletek lent.
Egy velem egy háztartásban lévő (anyukám) december 18 óta beteg (hőemelkedés, szag-ízvesztés, nátha), ezek közül 22-ére minden tünete elmúlt, kivéve a szag-ízvesztést, de már teljesen jól volt, közérzete is meg minden.
Viszont valamiért úgy döntött, elmegy tesztre, aminek 23-án lett eredménye. Az orvos semmit sem irt fel anyának, tekintve hogy anya is mondta, igazából már jól van (tehát valószínűleg a tesztnél a betegség vége volt már).
Itthon töltöttük az egész karácsonyt, igazából 23-a óta nem ment ki senki, csak én 1x boltba.
Ma már 28 van. Elvileg nekem oltottkent nem is kene karanténban lennem, de ma már a 12. nap van, hogy anyánál elkezdődtek a dolgok. Sem én, sem bátyám elvileg nem kaptuk el, ha mégis, tünetmentesen (nekem egy janssen-em van, de az is fel éves már, tehát elvileg en annyira nem vagyok vedett, ráadásul asztmás is vagyok).
Őszintén picit már kezdem indokolatlannak érezni, hogy egészségesen itthon vagyok, elvileg rám a karantén sem vonatkozik, és habár anyanak 23-an derült ki a teszt, már napokkal ezelőtt elkezdődött neki a betegség. Konkrétan 1 hete úgy van itthon mindneki, hogy senkinek semmi baja. A szag és ízvesztes meg kitudja, mikor jon vissza… :/ lehet hónapok…
Ma gondoltam, kimozdulnék végre, találkozni barátommal, de az anyukája csak úgy engedi (hozzájuk mennék át), hogyha van negatív PCR tesztem, viszont picit felek, mi van ha pozitív, mert akkor TÉNYLEG megint 10 nap karantén, ráadásul január elején lesz vizsgám is, amit nem tudok kihagyni, mert akkor fel évvel csúszik a diplomám. :(
Mondtam barátomnak, hogy nem igazán szeretnek PCR-re menni, de o szerinte tuti negatív lenne… mit gondoltok?
8, én is ezt gondolom.
Csinálok magamnak gyorstesztet, ha az negatív, kimozdulok azért valahova bátyámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!