Aki nem hisz abban hogy az oltás hatásos az ugyanolyan mintha valaki abban hiszik hogy a föld lapos?
Csak egy kérdés: Miért takarták ki az EU-s szerződés egyes részeit?
"Kitakarták a fontos részeket az EU-s vakcinaszerződéseken"
Damu Roland két oltással is belehalt.
Csollány felvette az oltást, élet-halál közt van.
Akár az is lehet, hogy pont az oltástól van mindez, ha nem kapták volna meg, még most is vígan ellennének.
#23 Két oltás már nem elég, főleg ha régen vették fel, ezt mindneki tudja már.
Csollány nem valószínű, hogy oltott volt, inkább csak mosdatják. De ha mégis is igaz, hogy a kórházba kerülése előtt pár nappal vette fel az egydózisú oltást, az sem ért már semmit, mert annyi idő alatt nem alakulhatott ki a védettsége.
Miért, hatásos? Az egy dolog, hogy folyamatosan ismételgetni kellene az oltást, de még így sem véd eléggé. Ami amúgy elég ironikus, egy olyan betegség ellen nem képes védeni, amit a többség tünetmentesen átvészel.
Másrészt nem tudom, hogy hogy nem lehet gyanús az, ami az oltások körül zajlik? Milyen védőoltás az, amitől "ja, hát lehetsz beteg, csak ha szerencséd van, akkor nem lesz súlyos"? Ha tényleg hatásos, akkor miért nem teszik kötelezővé? Mindenkinek? Érdekes, a torokgyík kapcsán nem kellett védettségi igazolvány, csak szimplán kötelező az oltás. Akkor mégsem elég veszélyes a covid, hogy kötelező legyen az oltás, de azért b*szogatni lehet vele?
Rengetegen, több tízezren, talán pár százezren osztották meg Facebookon azt az orvostudományi idézetnek látszó szöveget, amelyet gőzerővel terjesztenek az oltásellenesek az elmúlt napokban.
Hatalmas kamu hír terjed a neten, amelyet az oltásellenesek terjesztenek, ráadásul az idézetet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem nevében tették közzé. A HVG idézte az álhírt, amely futótűzként terjed a neten.
Járvány idején NEM oltunk, mert legyengíti az immunrendszert és veszélyes mutációkat generál!
Az álhír kitalálói szerint a Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvéből származik a szöveg. Az idézet az egyetem munkatársaihoz is eljutott, az egyetem ezért közleményt adott ki a témában.
A Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvére hivatkozva terjed álhír az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a járványok idején történő vakcinációval kapcsolatosan. Az egyetemnek ilyen tanszéke nincs, Infektológiai Tanszéki Csoportja van, akik ugyanakkor nem írtak ilyen témában könyvet. Szinte minden, az egészségünkkel kapcsolatos tananyag, a szakterület folyamatos fejlődése miatt, az évek alatt sokat változott, de az egyetemen jelenleg használt tankönyvek egyikében sem szerepel az a félrevezető állítás, melyre alapozva az álhír terjesztői azt szeretnék elhitetni, hogy tilos lenne a jelenlegi világjárvány idején a védőoltások beadása.
Az álhír érdekessége, hogy nagyjából akkor kezdett el keringeni a neten, amikor kijött az eddigi legnagyobb hazai vakcinakutatás eredménye. A tanulmány – amelynek szerzői között egyébként az egyetem kutatói is szerepelnek – azt mutatja meg feketén-fehéren, hogy a Magyarországon használt oltóanyagok közül melyik mennyire hatékony.
"Hát az ilyen zsenik - mint a 17-es - szerint többen haltak bele az oltásba, mint a covidba. Vagyis több millióan."
És az ilyen zsenik a mai napig nem magyarázták meg hogy az oltások elkezdése előtt mibe haltak bele több millióan...
És pontosan azért hasonlítjuk össze őket a laposföld hívekkel, mert ezeknek ilyenek a tudományos érvelése e hogy "szerintem".
A tudományban pedig nincsen helye annak hogy "szerinted".
Sir Isaac Newton 1687-ben leírta, a Principia Mathematica könyvében leírja, hogy:
"Nem állítok fel hipotéziseket. Azaz a magyarázatot, ha azt nem ismeri, nem próbálja találgatni, hanem csak leírja a jelenség kísérletileg megfigyelt, igazolt jellemzőit. „A jelenségekből még nem tudtam feltárni a gravitáció ezen jellemzőinek magyarázatát, és én nem találok ki hipotéziseket. Bármi, ami nem vezethető le a jelenségekből, hipotézisnek nevezendő; a hipotéziseknek pedig, legyenek azok metafizikaiak vagy fizikaiak, épüljenek okkult sajátságokra, vagy legyenek mechanikaiak, nincs helyük a tapasztalati filozófiában. Ebben a filozófiában a jelenségekből szabatos tételekre következtetünk, és később indukcióval tesszük azokat általánossá.”
És akkor van aki azt állítja, hogy 100 évvel ezelőtt még lapos földet tanítottak..... Na ez az igazi átbasz...és, hogy azt tanították volna 100 éve még.
Még Kopernikusz meg Galilei korábban SEM az volt az egyház problémája hogy milyen alakú a Föld, hanem az, hogy a világ közepe vagy sem.
Szóval a tudományban nincsen szó annak hogy szerinted meg a kocsmai haverjaid szerint mi igaz és mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!