Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Karanténban kell lennem...

Karanténban kell lennem oltottként, ha velem egy háztartásban levő covidos?

Figyelt kérdés

Mindenki oltott a családban, anyáról 23-án derült ki, hogy covidos (de már kb 20-a óta tünetei vannak).

A háziorvos telefonban annyit mondott, hogy maradjon az egész család otthon 10 napig.

Viszont eddig akárkinek meséltem ezt, mindenki furcsallotta, hogy oltottkent, tünetmentesen miért kell karanténban lenni? Lemondtam egy bulit, 2 családi programot is (apai és anyai ágon családlátogatást, 25-26-án), és mindenki mondta, hogyha anya nem is jön, minket tesómmal várnak szeretettel, ugyanis elvileg nekünk nem kell karanténban lenni? Annyit mondtak h csináljunk egy gyorstesztet és ha negatív, jöjjünk.

Egy barátnőmmel is találkoztam volna 28-an, azt is lemondtam és o is úgy tudja h nekem nen kell karanténban lennem. Nyilván így a szilveszter is ugrott, tehát MINDEN program, amit a szabadságra terveztem.

Itt gyakorin is utánanéztem, és itt is többen hasonló témákban ezt írják, hogy oltottkent nem kell karanténban lenni.

Viszont hivatalos forrást, tájékoztatót erről nem találtam a neten.

Mi az igazság? Hol találok ehhez valid szabályozást?

Nyilván par napig a bizti kedvéért itthon maradok még, de már kb anyának sincs semmi baja (szagokat, ízeket nem érez, bár ez elvileg van h hetekig nem jön vissza, ezen kívül MINDEN tünete ELMÚLT), úgyhogy azért a két ünnep között ha lehet, kimozdulnék, legalább a barátommal találkozni.

2021. dec. 25. 14:03
 1/7 A kérdező kommentje:
Tudom, egyéni szoc probléma, de az elmúlt hetekben a munkahelyem elég hajtós volt, ráadásul szigorú a cég, és heti 1 nap homeoffice-t engednek csak. Örültem volna, ha anya inkább akkor beteg, akkor legalább legálisan dolgozhattam volna itthonról másfél hétig… de ez így elég tré, hogy a várva várt szabadságom van elbszva, ráadásul oltottkent, tünetmentesen és a beteg családtag is jól érzi már magát… olyan szürreális az egész.
2021. dec. 25. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Ha oltott vagy akkor te elmehetsz otthonról. Amokor anya az volt apa ment dolgozni.

Oltottak. Akkor kell vaak ottjon maradnod, ha oltatlan vagy. De azért ne menj bolt ról boltra. Szerintem

2021. dec. 25. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Oltott kontakt nem kerül karanténba. Ez a hivatalos protokoll, amit szinte mindenhol alkalmaznak.
2021. dec. 25. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
21%
A szabályzat érdekel vagy mások egészsége?
2021. dec. 25. 19:23
 5/7 A kérdező kommentje:
4/ valahol a kettő között. Elsősorban a szabályzat, de par napig úgyis itthon maradok.
2021. dec. 25. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem hatósági karantént rendelt el neked a háziorvosod, hanem megkért, hogy mivel együtt élsz az igazolt covidos édesanyáddal, maradj otthon.
2021. dec. 26. 10:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó nagy ba.romság, de oltott kontakt valóban nem kerül karanténba. Minket 3-szor oltott személy fertőzött meg, covid osztályon dolgozik.
2021. dec. 27. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!