Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandulagyulladas lehet?

Mandulagyulladas lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kb 5 napja kezdodtek a tüneteim, enyhe torokfajassal, majd lett belőle eros torokfajas, nagyon erős nátha, es allando hoemelkedes, 37.8 fole sose ment, de 4 napig 37 ala sem... borzalmas kozerzet, de hidegrázás nem volt. 3 nap után enyhült a nátha, most még fujom az orrom, de mar nem vészes, hoemelkedes egy kis enyhe volt tegnap este, napkozben mar nem.

Megneztem tükörrel es vakuval a torkom, a mandulaimon nem látok tuszoket... viszont mögötte van egy kis csoportosult fehér cucc (bocsanat, tudom, hogy undi)... es nyelesnel ezt érzem, hogy faj, de ez sem vészes.

Felek, hogy jon a karácsony, es be fog durranni, es pont akkor nem fogok tudni sehova menni orvoshoz :( a haziorvosommal beszéltem pár napja, o azt mondta, megfaztam (gyorsteszt covid negativ), nem irt fel gyogyszert, de ezt a fehér fajdalmas dolgot nem mondtam neki a torkomon, mert akkor még nem tudtam, hogy van... elobb kellett volna gondolkoznom, en marha...

Ez lehet, h tényleg megfazas vagy torokgyulladas siman? Ugye nem mandula...? Akkor nem lennek nagyon lazas folyamatosan?

20/N

2021. dec. 22. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha mandula, ugy is ki fog derulni ... hiszen ha megrottyan a mandula az mar sosem lesz tobbet az 'igazi'. Vissza-vissza fogsz esni, folyamatosan beteg leszel (kisebb-nagyobb szunetekkel) es majd nyaron kikapjak a manduladat.

Ha nem a mandulad, akkor pedig felepulsz es kesz :)

2021. dec. 22. 10:24
 2/6 A kérdező kommentje:
8 evesen kivettek a mandulam... es 19 evesen mondta a háziorvos, hogy az bizony ott van... akkor volt tuszos mandulagyulladásom, igaz, nem olyan volt, mint ez a mostani betegség... a falat kapartam a fajdalomtol es allandoan lazas voltam (azert nem mentem orvoshoz, mert ugy tudtam, nincs mandulam, es majd biztos akkor kiheverem... 2 het utan tűnt fel, hogy nem múlik semmi), nathas tüneteim nem is voltak, csak az iszonyú torokfajas es laz... most viszont ugye van natha, ami enyhül fokozatosan, csak hoemelkedes volt, a többit leirtam
2021. dec. 22. 10:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Marmint visszanott a mandulam. Ez is hogy letezhet basszus
2021. dec. 22. 10:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Biztos en is tulparazom itt a dolgokat, de olyan rég vártam a karácsonyt, hogy a covidbol kicsit kilepjunk, egyutt legyünk, mindenki csinaltat tesztet, hogy senki se maradjon ki vegre, es erre lebetegszem :(( es nem akarok pont az unnepekkor ugyeletre szaladgalni:(
2021. dec. 22. 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Rendbejött a torkod?

Igen,a mandula visszanőhet,volt már rá példa.

Amit láttál a torkodba,mandulakő lehetett.Az nem vészes,de rossz szájszagot okozhat.

Voltál orvosnál?

Ha rendbejött is,érdemes lenne megnézetni a torkod a fül orr gégészeten.

Én is nagyon torokfájós vagyok,ezért évente 1-2 alkalommal szoktam csináltatni torokvizsgálatot a gégészeten,panaszmentesen is.

2022. jan. 4. 15:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Rendbejott, igen, karácsonyra mar kutya bajom sem volt :)

Tulparaztam elegge...😂

Koszi a valaszokat:) azert majd ezzel a mandulako dolog miatt lehet, h elmegyek ful-orr gegeszetre

2022. jan. 21. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!