A veszettség mennyi ideig életképes tárgyakon?
Ha pl valaki olyan helyre nyúl kint,ahol előtte egy állat megnyalta,és bent a lakásban mondjuk megfogja a kilincseket,villanykapcsolókat,stb.
Pl nálunk a pincében voltak már egerek,és ha ott megnyal valamit,azt megfoghatja valakit,és utána különböző tárgyakat.
Elhiszem, ezért is írtam le, hogy ez mennyire gyakori.
Mondjuk te azért moshatnál kezet. És időnként a villanykapcsolókat áttörölni sem olyan nagy kunszt.
De a pincebéli veszett, vérszomjas egerek tényleg veszélyesek. Ennél nagyobb fenyegetést már csak a vérnyúl jelenthet.
"Sajna van olyan családtagom,aki nem most kezet azután h a pincében pakolászott."
És akkor mi van?
Inkább keress fel egy pszichológust, aki kezelni tudja a súlyos hipochondriádat.
Simán. Én is valamelyik nap levágtam a jobb kézfejem baltával faaprításkor, aztán bementem a fürdőszobába, hogy lemossam a vért, de szerencsétlenségemre pont a jobb kezemmel nyomtam meg a villanykapcsolót, amit apám két nappal azelőtt veszett egérnyálazott össze. Gondolhatod: meg is veszedtem rögtön...
...és most itt kommentelek habzó szájjal a Gyakorin.
Nem vicces sajnos.
Én elég sokat mosok kezet,és sérült sokszor a kézfejemen a bőr.
Szerintetek szabad levegőn meddig életképes?
Pl olyanokba gondolok bele,hogy megfogom az ásványvizes flakont,amit előtt más is megfogott,mielőtt a kilincseket fogta meg,én meg ugye nem mosom meg a kezemet minden egyes flakon megfogás után.
Jó,tudom,hogy baromi kicsi az esélye,de mégis csak egy halálos vírus,aminek mikor tünete van,akkor már késő.
Ma felment a padra az egyik családtagom,mert kaparásokat hallunk napok óta,és hát néhány kábelt megrágtak.
Egy rét közelében élünk,sok a rágcsáló sajnos,és télen jó helyet találnak a pincében,padláson.
"A veszettség kórokozója az úgynevezett szűrhető mikroorganizmusok közé tartozik és az idegsejtekben jellemző sejtzárványoknak, a Negri-testeknek képződését idézi elő. Veszett eb nyála már 3-8 nappal a betegség jellemző tüneteinek fellépése előtt fertőző lehet. Veszett állat vére csak kivételesen fertőz; teje tartalmazhatja a vírust. Az agyvelő fertőzőképessége, ha nedves állapotban levegőtől és fénytől megóvjuk, szobahőmérsékleten és nagy hidegben is hónapokon át megmarad, magasabb hőmérsékleten gyorsan megszűnik (45 °C-on 24 óra alatt, 50 °C-on 1 óra alatt). A rothadás is csak hetek múlva teszi tönkre. 70%-nál erősebb alkohol és fertőtlenítő szerek percek vagy órák alatt tönkreteszik."
Ha nagyon fosol, akkor oltasd be magad...
Azt tudom,hogy agyvelőben több hónapig is fertőzőképes maradhat.
Már én is olvastam ezt a szöveget,de szabad levegőn,tárgyakon nem láttam sehol pontos leírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!