Az immunrendszerünk "nagyságát" lehet mérni valamilyen módszerrel?
Sehogy.
Egyébként az, hogy valaki mennyiszer kap el felsőlégúti fertőzéseket, az ezermillió tényezőn múlik. Van-e krónikus gyulladása, egyéb tényezők, amik a nyálkahártyát rombolják. Hányan laknak egy háztartásban - akkor bárki hazavisz valamit, annak a többiek is ki vannak téve. Ha egyedül lakik valaki, akkor csak a saját maga által elkapottaknak van kitéve. Jár-e közösségbe, vagy introvertált, home office-ban dolgozó személy.
Egyébként én szkeptikus vagyok azt illetően, hogy egyáltalán létezik-e olyan, hogy az immunrendszer le tud gyengülni úgy, hogy azt az egyén észreveszi. Kivéve persze súlyos betegségeket és durva kezeléseket.
Sokkal inkább tudom elképzelni azt, hogy pont a stresszes időszakkal esik egybe, hogy az ember nagy koncentrációban bekap egy, a szervezete számára még ismeretlen vírust, aztán ebből lehet kombinálni.
A vitamintabletták gyártóinak is kell a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!