Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az immunrendszerünk "nagyságát...

Annakata kérdése:

Az immunrendszerünk "nagyságát" lehet mérni valamilyen módszerrel?

Figyelt kérdés

2021. dec. 10. 00:11
 1/5 anonim ***** válasza:
nem
2021. dec. 10. 00:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljes kivizsálással lehet következtetni valamire, de amúgy szerintem se. Vagy talán egy kérdőív kitöltésével többre mész, amiben olyan kérdések is vannak, hogy hányszor voltál megfázva, és mennyire voltál beteg🤔
2021. dec. 10. 00:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát de ezt te is tudod. Én pl napi 2-3 gramm C-vitamint szedek és kb 10 éve semmi bajom se volt. Évente egy torokfájást leszámítva. Sejtem, hogy nekem "nagy" az immunrendszerem. Érted?
2021. dec. 10. 01:11
 4/5 anonim ***** válasza:
71%
Az immunrendszernek "erőssége" van, nem "nagysága". Nekem pl. elég erős az immunrendszerem: mióta leszoktam a húsról (10 éve), kb. 2x voltam megfázva.
2021. dec. 10. 07:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Egyébként az, hogy valaki mennyiszer kap el felsőlégúti fertőzéseket, az ezermillió tényezőn múlik. Van-e krónikus gyulladása, egyéb tényezők, amik a nyálkahártyát rombolják. Hányan laknak egy háztartásban - akkor bárki hazavisz valamit, annak a többiek is ki vannak téve. Ha egyedül lakik valaki, akkor csak a saját maga által elkapottaknak van kitéve. Jár-e közösségbe, vagy introvertált, home office-ban dolgozó személy.

Egyébként én szkeptikus vagyok azt illetően, hogy egyáltalán létezik-e olyan, hogy az immunrendszer le tud gyengülni úgy, hogy azt az egyén észreveszi. Kivéve persze súlyos betegségeket és durva kezeléseket.

Sokkal inkább tudom elképzelni azt, hogy pont a stresszes időszakkal esik egybe, hogy az ember nagy koncentrációban bekap egy, a szervezete számára még ismeretlen vírust, aztán ebből lehet kombinálni.

A vitamintabletták gyártóinak is kell a pénz.

2021. dec. 10. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!