Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most hogy újra bevezették a...

Most hogy újra bevezették a kötelező maszkhasználatot,mikor fogják újra feloldani?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nagyon elegem van,a másik meg ennyi beoltott után miért kell mikor Orbán megígérte hogy 5,5 millió után "többé" nem kell többé viselni a kórházokon kívül!Tavasszal újra levehetjük a boltokban?

2021. dec. 7. 21:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
52%

Nekem személy szerint pont a covid előtt (2020 március) volt egy mandulagyulladásom, azóta konkrétan egy köhögésem vagy orrfolyásom nem volt (lekopogom).

Az, hogy ha bemész egy közösségbe és betegen távozol belőle, nem feltétlenül a közösség hibája. És igen, szerintem lehet "növeszteni" immunrendszert: zöldség, gyümölcs, vitamin, sport, kevesebb stressz stb. Ja és találkozás a bacikkal, hogy a szervezeted edzésben legyen. Attól, hogy otthon gubbasztasz vagy a pofádat eltakarod, pont attól gyengül az immunrendszered, mert nem találkozik a vírusokkal. Aztán hopp, kiszabadul egy a maszkocskából és lőttek mindennek.

Az otthon maradós covid időszakban elmondtam, hogy az a legnagyobb barom, aki hónapokig nem lép ki a házból, mert aztán ahogy egyszer ki méltóztatik lépni, akkor a leépült immunrendszere egyből be is szed valamit. Gratulálok hozzá utólag is.

2021. dec. 15. 06:19
 22/29 anonim ***** válasza:
26%

21

Én a COVID előtt is havonta kaptam el valamit és néha volt 2-3 hónapos részben hurutos köhögésem. A maszk ettől megvédett. Ősszel nem kellett, ismét havonta betegségek és most múlik a köhögés.

Köszönöm, sportolok, eszem zöldséget, gyümölcsöt stb.

Szerintem ez genetikai kérdés, esetleg, esetleg valami krónikus gyulladás vagy egyéb alapbetegség indikálhatja...

Mindenesetre én se bánnnám, ha maradna maszkozás ősztől tavaszig. Még munkahelyeknek is az a tapasztalta, hogy de jó, kevesebb táppénz, emellett bizonyos influenzatörzs el is tűnt...

2021. dec. 15. 06:33
 23/29 anonim ***** válasza:
9%

"Nekem személy szerint pont a covid előtt (2020 március) volt egy mandulagyulladásom, azóta konkrétan egy köhögésem vagy orrfolyásom nem volt (lekopogom)."

Valami ellentmondást, vagy a lényeg meg nem értését érzékelem...

Tegnap arról magyaráztál, hogy te aztán nem vagy beteg, erre most mandulagyulladásról anekdotázol.

Ha vissza tudsz emlékezni, én meg arról csipogtam, hogy utálom, ha taknyos vagyok, vagy fáj a torkom, tehát leszel szíves maszkot hordani, ha göthösen mész közösségbe. Erre előadtál egy homályos sztorit a fegyelemről, meg a harakiriről (ami ugyan kifejezetten japán sajátosság, én meg enblock az ázsiaiakat hoztam fel példának, de mindegy, mert kvára semmi köze a témához...)

Igen, az embernek nem szabad egy steril burokban élnie, de létezik ám egy köztes állapot. Ez nem azt jelenti, hogy koronavírust, infuenzát kell paraszt módjára a másik pofájába köhögni.

Millió vírus és baktérium létezik, melyekkel lépten-nyomon találkozunk. Azok valóban erősítik az immunrendszert. A birka módra, a boltban a zöldségre köhögő tahó nem ez a kategória. Értem?

2021. dec. 15. 06:54
 24/29 anonim ***** válasza:
30%
21nek elég érdekes elképzelései vannak az immunrendszerről:D
2021. dec. 15. 08:52
 25/29 anonim ***** válasza:
62%
Durva mekkora hipohonderek leteznek 😅 vicces
2021. dec. 15. 11:30
 26/29 anonim ***** válasza:
33%
Hipochonder aki nem szeret beteg lenni??
2021. dec. 15. 11:32
 27/29 anonim ***** válasza:
62%

A hipochondria egyfajta pszichés zavar, amely esetében az egyén kényszeresen foglalkozik saját egészségi állapotával, megszállottan keresi magán a szervezetében fellépő kóros elváltozásokat, betegségeket, gyakorta halálfélelemmel küzd, és a feltételezett betegségek szomatikus tüneteit rendszerint pszichésen észleli is magán.

Ezek vagytok 😅

2021. dec. 15. 11:36
 28/29 anonim ***** válasza:
9%

27 tehát simerült kimásolnod a hipichondria fogalmát, majd önerőből, egyfajfa végső "érvként" hozzácsaptad a szöveghez, hogy "ezek vagytok".

Szép teljesítmény, már ha önmagad lejáratása volt a cél. 👏

2021. dec. 15. 11:45
 29/29 anonim ***** válasza:
9%

27, te meg szimplán buta vagy, ha így gondolod.

Vagy figyelmetlen, választhatsz.

De hadd ne kelljen definiálnom ezek jelentését :D

2021. dec. 15. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!