Jól gondolom, hogy barátnőmnek is tesztelnie kell?
Múlt hét hétfőn úgy keltem, hogy hőemelkedésem van, fájnak az ízületeimet, fáradékony vagyok. Egyből covidra gyanakodtunk, szerdán teszteltek, péntekre lett eredmény, pozitív. Igazából senki nem mondott semmit, hogy akkor most hogyan kéne eljárni, vagy pl a karantén vonatkozik-e barátnőmre is vagy sem. Együtt élünk, már ahogy jelentkeztek a tünetek külön szobába költöztünk, amennyire lehetett kerültük/kerüljük egymást. Neki semmi baja, mármint semmilyen tünete nincs azóta se. A házból nem mozdultunk ki, se én, se ő, bár ő eleve itthonról dolgozik, tehát ez nem sokat változtatott a helyzeten.
Én szerdán vagy csütörtökön elmegyek újra tesztelni (munkába csak negatív teszttel engednek vissza), hátha már negatív lesz, de jól gondolom h neki is kellene tesztelnie? Ő nagyon tiltakozik, mert hogy neki ne nyúljanak fel az „agyába”, minden ismerőse arra panaszkodott, hogy nagyon fájt stb és különben is, ha nekem még mindig pozitív lesz, akkor felesleges őt is tesztelni, hisz ugyanúgy egy lakásban élünk, nem mászkálhat el otthonról csak úgy, miközben én pozitívan fekszem itthon, tehát logikusabb lenne akkor, ha már negatív vagyok. Azonban szerinte, ha meg negatív lesz, akkor meg azért felesleges, mert ha el is kapta, lehúzta velem a karantént, tünete sincs meg nem is volt, tehát megoldva. Ja meg arra hivatkozik, hogy ezért ő ki nem fizet 15-20 ezret (nekem a főnök kifizeti), pont így karácsony előtt, mikor én eleve egész múlt héten meg ezen a héten is itthon voltam/vagyok, ami miatt jóval kevesebb fizut fogok kapni.
Most akkor mi a helyes eljárás? Valahol azt hallottam, hogyha még aznap, mikor engem is teszteltek őt is tesztelték volna és negatív lett volna, akkor ő jöhetett-mehetett volna kedvére, ami szerintem abszurd, hisz egy háztartásban él egy igazoltan covidos emberrel, bármikor elkaphatja és fertőzheti a többi embert.
Mindketten oltva vagyunk. Az első tesztem ingyen volt, mert lejelentett a háziorvos, de azzal a kutya se foglalkozott, hogy amúgy egy háztartásban élünk, nem tudtuk barátnőmre mi vonatkozik. Próbáltam utána keresni a kormányrendeletnek, de nem igazán jártam sikerrel.
Neki egyáltalán semmi tünete, de ettől függetlenül nem hagyta el a lakást múlt hét hétfő óta, tekintve hogy az én tesztem pozitív lett. Csütörtökön fogok végül menni újabb tesztre, de ha még mindig pozitív lesz, akkor nem tudom mi van, én nekem továbbra is karantén lesz gondolom, de barátnőm meg szíve szerint már kimozdulna végre egy kicsit a lakásból, csak miattam így nem mer. De azt jól értettem, hogyha ő is csinaltatna egy tesztet, ami negatív lesz, akkor jöhet-mehet, akkor is ha én pozitív vagyok..??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!