Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha minden eddigi jel arra...

Ha minden eddigi jel arra utal, hogy a koronavírus omikron variánsa náthává szédült, akkor miért készítik az új vakcinát?

Figyelt kérdés

“Feltételezik, hogy az omikron ellen a náthát okozó koronavírussal való genetikai keveredés miatt az emberi szervezet nem reagál olyan heves immunreakcióval, amely a súlyos COVID-19 megbetegedések jellemzője, és amely végső soron halálhoz is vezethet."

Ezt lehetett ma olvasni az egyik cikkben. Rusvai és még páran mások is úgy nyilatkoztak, hogy az omikron akár még “jól is jöhet”, hiszen ettől lehet vége a járványnak. Továbbra is folynak a kutatások, de eddig még nem okozott halált és a tünetei általában egy gyenge náthára emlékeztetnek.

Ha ez valóban így van, akkor miért erőltetik az új vakcinát? Miért kellene beoltani magam egy olyan vírus ellen, ami feltételezhetően még az influenzánál is gyengébb lefolyású?

Az emberek olyanok, mint valami kísérleti egerek: az oroszra keverik az amerikai Janssent, de kiderült, hogy abból már nem elég egy, úgyhogy majd kell még a Pfizer is. Erre most készítenek egy új vakcinát, ami megint egy teljesen más genetikai kódot tartalmaz.

Érzésből mondom, hogy ennek nem lesz jó vége.

Mit gondoltok? Van esély arra, hogy az omikron végleg véget vet a járványnak?

2021. dec. 6. 09:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a videót érdemes megnézni és utána letisztul a kép: [link]
2021. dec. 6. 09:49
 12/20 anonim ***** válasza:
64%
9-es Nem akarlak elszomorítani, de ez csak a kezdet sajnos. Csak most kezdődött el egy olyan folyamat ami együnkre nézve sem túl biztató. És nem csak a vírusról, oltásokról van szó hanem annál jóval komplexebb a helyzet.
2021. dec. 6. 10:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

12 nem vagyok szomorú :)

Olyan helyzetben vagyok , hogy semmilyen formában nem éreztem meg ezt az egészet, családom szinte észre se vette,a munkahelyem is meg maradt, még csak egy tesztet se csináltattam amióta tart ez.

Igen, komplex a helyzet egyetértek.

De bármi is lesz a jövőben, jól vizsgázott ez a 19,az emberek többsége vevő volt rá, úgyhogy biztos lesz folytatás...

Esetleg annyit tudnák kiemelni, hogy sokkal megfontoltabb lettem, kétszer is meg gondolom , hogy mire adok ki pénzt.Illetve sokkal takarékosabb lettem.

2021. dec. 6. 10:39
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
5 évnyi nyugalmi időszak következik-re írtam, hogy a tánc még csak most kezdődött el, jelenleg nincs mit megérezned. Ez még csak előszele volt annak ami jönni fog.
2021. dec. 6. 11:00
 15/20 anonim ***** válasza:
76%

A sputnikosok valószínűleg nem fognak, mert ők tudják, hogy ez ellen felesleges:

[link]

2021. dec. 6. 13:12
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem sok embert fertőzött még meg az omikron ha világ szinten nézzük. De ha ez lesz a vezető fertőző variáns akkor nem biztos hogy ez lesz a kép. Majd meglatjuk. De gondolom jobb felkeszulni rá hogy gáz lesz, elébe menni a lehetséges bajnak.
2021. dec. 6. 13:43
 17/20 anonim ***** válasza:
96%
Ha valóban olyan enyhe lesz, mint ahogy mondják, akkor remélem nem fogják kötelezővé tenni a további oltást, csak önkéntes lesz mint a sima influenza oltás.
2021. dec. 6. 14:36
 18/20 Senior Séf ***** válasza:
93%
Mert egy rahedli pénzt beleöltek a vakcinába. Nem maradhat a nyakukon.
2021. dec. 7. 14:33
 19/20 anonim ***** válasza:
41%
S pl 2-es mit szól ahhoz, hogy Csollány Szilveszter lélegeztetőgépre került? Vagy biztos van még más is itt, aki hozzá hasonlóan vélekedik...
2021. dec. 8. 00:36
 20/20 anonim ***** válasza:
73%
Ausztrália fejenként 14 adag vakcinát rendelt. Ez 7 évre való adag, hathavonta egy. Valamit tudhatnak, amit nem kötnek az orrunkra...
2021. dec. 8. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!