Beadattam a 3. oltást koronavírus ellen. Az első 2 Szputnyik volt, most Pfizert kaptam. Miért erősebb most a reakcióm?
Ez nem panasz, csak érdeklődés, hátha valaki ért hozzá...
Beoltattam magam koronavírus ellen. Áprilisban kaptam az elsőt, egy Szputnyikot. Másnap, és talán harmadnap is éreztem egy kicsit az oltás helyét, és kész. Más tünetem nem volt. Májusban a második már aznap éjjel okozott egy kis hidegrázást is, és megint 2 napig éreztem a helyét, de csak ennyi volt.
Most, novemberben elgondolkoztam a 3. oltáson, és el is mentem az oltási akcióhétre. Hétfőn kaptam az oltást, ezúttal Pfizert. Délelőtt oltottak, este 9-re kezdtem érezni a helyét. Keddre lett 2 másik tünetem is. Egy kis hidegrázás, és egy kemény, piros duzzanat az oltás helyén. A hidegrázást kedden hajnali 4-kor éreztem, rám tettem még egy takarót és visszaaludtam, majd reggel lázméréssel kezdtem: 37,8. Bevettem egy Algopyrint és elmentem dolgozni. Délután 2 körül már megint éreztem a hidegrázást, 4-kor lejárt a munkaidőm, hazamentem, lázat mértem: 38,2. Újabb Algopyrin. Azóta sem lázam, sem hidegrázásom nincs. A duzzanat viszont nem múlt el. Kedden és szerdán volt a legrosszabb, piros és kemény, aztán kezdett szétterülni a pirosság: egyre nagyobb területen, de egyre halványabban látszott. Ma, szombat este már nem látszik, már csak éppen a helye körül kemény egy kicsit, de ha hozzáérek, még mindig megérzem.
Tudom, hogy az itt és most leírt tünetek az oltás természetes következményei, oltási reakció a nevük, és csak annyit jelentenek, hogy dolgozik a szervezet, így alakul ki a védettség. Csak néhány kérdésem van. Mitől erősebbek a mostani tünetek, mint a tavasziak? Attól, hogy a Pfizer erősebb reakciót vált ki, mint a Szputnyik? Vagy attól, hogy ez már a 3. oltás, és egyre erősebb lesz tőle az immunrendszerem?
Nekem is megvolt mindez Pfizernél, 3-4 napig. Akik megkapták a harmadikat, főleg, ha másfélét, sokan mondták, hogy annál lépett fel a legtöbb tünet a három oltás közül.
Hogy miért üt jobban harmadjára, nem tudom. De ne aggódj, a szervezeted csak küzd, ez jó jel, biztosan lesz antitested.
Most sikeresen legyengul az immunod.2 hétig ne menj sehova nehogy találkozz a vad vírussal mert az betesz és szarul leszel.
Nem rosszból írom esküszöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!