Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mostanában miért leginkább a...

Mostanában miért leginkább a minimum kétszer oltottak koronásak?

Figyelt kérdés
Több 2-szer oltott ismerősöm is koronás, de nem enyhe tünetekkel. Van köztük olyan is, aki háromszor oltott. Neki sem enyhék a tünetei. Az egyik kétszer oltott ismerősöm erősen fulladva köhög. Vizsgálják hogy nem-e tüdőgyulladása van? A ti környezetetekben is előfordul ez? Mi lehet az oka?
2021. nov. 24. 12:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
60%
Nem fordul elő az én környezetemben mert nem hiszek a facebookon terjedő híreknek sőt nem is olvasgatom őket.
2021. nov. 24. 13:02
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul. Hozzátéve, hogy a felnőtt ismerőseim 90%-a oltott és sokszor az iskolás/óvodás gyereküktől kapják el a vírust.
 3/31 anonim ***** válasza:
61%

"A ti környezetetekben is előfordul ez?"

Nem, az én ismerőseim közül csak az oltatlanok lettek koronások. 1 kivétel a tesóm, de ő az oltás után 4 nappal, szóval nála még nem volt meg a védettség. Viszont így is hamar túlment rajta, ellentétben a barátommal, aki már 3 hete beteg (nem oltott).

4/31 A kérdező kommentje:
En pedig azt mondom, amit a közvetlen környezetenben tapasztalok!
2021. nov. 24. 13:06
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Értjük. Kérdezted, hogy mi mit tapasztalunk. Szerencsére nem mindenki ezt.

Mit jelent a nem enyhe tünet? Remélem senki sincs kórházban

2021. nov. 24. 13:08
 6/31 anonim ***** válasza:
84%
Senki nem mondta azt, hogy védve leszel az oltástól! Sok ismerősöm beteg, hiába oltatta be magát! Hamis biztonság érzetet ad!(és még ki tudja milyen mellékhatásai lesznek)
2021. nov. 24. 13:08
 7/31 anonim ***** válasza:
46%

"és még ki tudja milyen mellékhatásai lesznek"

Igen, én egyszer 26 éve bevettem egy aszpirint és ma elkezdett fájni a nagylábujjam tőle.

2021. nov. 24. 13:12
 8/31 anonim ***** válasza:
67%
Előfordulhat amit írsz. Az oltás nem nyújt 100%-os védelmet. Jó eséllyel csökkenti a betegség lefolyásának súlyosságát. Lehet hogy még rosszabbul lennének oltás nélkül. Az sem mindegy, hogy milyen oltást kaptak és mikor.
2021. nov. 24. 13:12
 9/31 anonim ***** válasza:
32%

"a minimum kétszer oltottak koronásak"

Írj ki egy újat, miszerint a minimum 3x oltottak koronások. Ez már nem üti meg az ingerküszöböt. Olyan kis egyszerűek vagytok ti konteósok :)

2021. nov. 24. 13:16
 10/31 anonim ***** válasza:
63%

Ezt ma olvastam, egy ismerős biológus írta. Nem tudom, igaz-e, de elég logikusnak tűnik, és nekem is van néhány személyes ismerősöm (oltottak) kórházban.

"A kötelező oltásokkal semmi baj, mert olyan betegségek ellen védenek, melyek közel 100%-os halálozást okoznak. Ezeket gyerekkorban kapjuk és életre szóló védettséget adnak (én még kaptam a himlőt is). Azokkal sincs probléma, melyek a világ bizonyos területein kötelezőek, pl. sárgaláz, hepatitisz A,B, utóbbiakat magam is felvettem, mert a nélkül be sem engednek Fekete-Afrika országaiba. A covid ezzel szemben 1-2% halálozást mutat, az is csak az idősebb korosztályt és a más alapbetegségben szenvedőket érinti, továbbá az oltás hatása 4-6 hónap, aztán eltűnnek az antitestek. Nincsenek kutatások a későbbi mellékhatásokról, illetve valami azért van: a betegség ún. antitestdependens felerősödése (általánosan használt angol rövidítéssel: ADE). A jelenség a védőoltásoktól teljesen függetlenül is létezik, legklasszikusabb példája a dengue-láz. Ez egy vírus okozta betegség, amely vírusnak 5 különböző változata, ún. szerotípusa van. Sajnos az egyik szerotípus okozta betegség átvészelése nem ad védelmet a többi szerotípus ellen, de az igazán meglepő nem ez, hanem az, hogy a helyzet pont fordított: HA AZ EMBER ÁTESETT EGY ADOTT SZEROTÍPUS OKOZTA FERTŐZÉSEN, AKKOR EGY MÁSIK SZEROTÍPUS ELKAPÁSA SÚLYOSABB LEFOLYÁSHOZ FOG VEZETNI! Ez a paradox reakció, amikor a korábbi fertőzésre adott válaszból megmaradt antitestek a későbbi fertőzést kimondottan „segítik”. Az ADE mechanizmusa jelenleg is nagyon aktívan kutatott terület, pontosan még nem értjük. A koronavírus elleni vakcina úgy kerül bele a történetbe, hogy a koronavírusok sajnos pont olyan kórokozók, amelyeknél megfigyeltek ADE-t. A helyzet valójában ennél is rosszabb, mert nemcsak a természetes fertőzésnél tapasztaltak ilyet, hanem a korábbi SARS elleni kísérleti vakcináknál is, melyek szintén egy koronavírus ellen védtek volna. De hogy a mostani oltásnál is problémát jelenthet-e ez a jelenség, az még nyitott kérdés. És akkor a lényeg: nyitott kérdés! Márpedig, ennyi nyitott kérdés esetén kötelezővé tenni bármit, az súlyos felelőtlenség és csak részben jogi kérdés. Amúgy nem tudom megfigyeltétek-e, de az elmúlt néhány hétben Svédország mintha nem is létezne. A skandináv állam a járvány kezdete óta külön utat jár és elsősorban a polgárok felelősségérzetére apellálva igyekszik minimálisra mérsékelni a pandémia egészségügyi és gazdaság hatásait. Úgy néz ki, hogy teljes sikerrel. Svédországban – legalábbis, ami a korlátozásokat illeti – véget ért a koronavírus-járvány, valamennyi védelmi intézkedést visszavonták, a betegség enyhe tüneteit mutató tanárok is folytathatják a munkát, míg a világ többi országában ilyen esetben kötelező a karantén. Eltörölték a rendezvényekre beengedhető vendégekre vonatkozó korlátozásokat és teljesen szabadon látogathatóak a bárok és éttermek is.

Nem csak az különleges Svédországban, hogy már a korábbi hullámok idején sem rendeltek el teljes lezárást, hanem az is, hogy a járványkezelést nem a politikusokra, hanem a szakértőkre bízták – elsősorban Anders Tegnellre, az ország járványügyi hivatalának a vezetőjére – akik folyamatosan tájékoztatták a lakosságot, miként előzhetik meg a betegséget.

Bár Svédország viszonylag magas árat fizetett, hiszen 1,15 millió ember fertőződött meg, és közel 15 ezren vesztették életüket, ez feleannyi, mint Magyarországon (Svédország és Magyarország lakossága nagyjából ugyanannyi), a közvélemény-kutatások szerint a svédek nagy része elégedett volt a válságkezeléssel. És nagyon örülnék, ha nem kapnám meg a szokásos "oltásellenes idióta" jelzőket, mert, mint a mellékelt kép mutatja, erről szó sincs.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „INTERNATIONAL CERTIFICATE OF VACCINATION OR REVACCINATION YELLOW This certify birth/ CERTIFICAT REVACCINATION CONTRE Je soussigné(e) certifie que MIkos VACCINATION FIEVRE JAUNE ollows dontla signature suit WORLD HEALTH ORGANIZATION ORGANISATION MONDIALE DELA SANTÉ International Certificate of Vaccination Certificat International de Vaccination International Health Regulations (1969) Sanitaire International 1969) Epidemiológial Kozpont Oltókézpont DEUH Sex/ exe M indicated been accinated revaccinated vacciné(e) Signature Signature revacciné(e) contre Rendeless professional status vaccinateur vaccinator Dec 2026 ks vod vaccinating officiel centre vaceination Center Issued 0/ Délivréà MIKOS Passport number travel document number Numéro du passeport de piece ustificative Stamaril 15395- BUDAGARY” "

2021. nov. 24. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!