Miért van az, hogy valakinek semmi baja a covid miatt, míg
a másik kórházba kerül vagy meghal?
Figyelt kérdés
Nem értem, sokan be sincsenek oltva, elkapják semmi durva, míg más 2-3 oltás után kórház, lélegeztetőgép és halál. Mi alapján változik ez? Genetika, etnikum? Nem értem tényleg, oltatlan ismerősöm teszt +, taknyos, szaglása kicsit elment, de nem vészes, enyhe köhögés. 3x beoltott munkatársa most került kórházba, nagyon rossz állapotban.
2021. nov. 22. 00:12
1/7 anonim válasza:
Nem mindenki szervezetének azonos az ellenálló képessége.
Én például épp egy éve estem át rajta. Minden tünetem adott volt, de csak gyengén. 4-5 nap alatt elmúlt, a család nem kapta el. A barátnőm 90 kg-os volt, elkapta, és meghalt.
Túlsúly, magas vérnyomás szívproblémákkal. Ez is gyengíti a védekezési képességet. Az ő szervezetének túl sok volt, hogy a covid ellen ellenanyagot termeljen, a tüdő gyulladása a szívét túlterhelte. Meghalt.
2021. nov. 22. 00:24
2/7 A kérdező kommentje:
Túlsúlyos, cukorbeteg 58 éves az egyik jó barátom anyukája. Átesett rajta, közepes tünetekkel, száraz köhögése volt a legerősebb. Szerintem még ez sem teljesen üti, a túlsúly és betegségek. Valami más lehet itt.
2021. nov. 22. 00:29
3/7 anonim válasza:
Ez megjósolhatatlan. Számít a pillanatnyi egészségi állapot, genetika stb is. Az sem mindegy, melyik mutánst kapja el, és mikor volt utoljára oltva. A delta sokkal pusztítóbb, mint az eredeti.
2021. nov. 22. 00:44
4/7 A kérdező kommentje:
Nem volt oltva egyszer sem és nem is szeretné.Brit lehetett mert áprilisban kapta el.
2021. nov. 22. 00:47
5/7 anonim válasza:
Ugyanúgy van ez is mint minden más betegség, nem egyformán reagálunk. Pl a bárányhimlőt is megúszta régebben az ember 5 pöttyel és hőemelkedéssel óvodásként, míg mások napokig lázasak voltak, tele kiütéssel, esetleg szövődménnyel ( krónikus betegsége pedig igen ritkán van az embernek óvodás korban)
Egyik rokonom elkapta tavaly, nagyon rosszul volt, azóta kapott 2 oltást, most megint elkapta és megint tünetes, másik rokonom pedig tünetmentesen átvészelte, ez van.
2021. nov. 22. 10:09
6/7 anonim válasza:
Immun rendszer.
2021. nov. 23. 02:11
7/7 anonim válasza:
A legerősebb kockázati tényezők az idős kor, az elhízás és egyes betegségek (pl. rák, szív- és érrendszeri betegségek). Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki, aki idős, elhízott és/vagy ilyen betegségei vannak, mindenképpen kórházba fog kerülni és bele fog halni a COVID-ba. Azt sem jelenti, hogy aki nem esik bele ezekbe a kockázati csoportokba, arról minden esetben lepattan a vírus vagy enyhe tünetekkel átvészeli. Azon kell elgondolkodni, milyen tényezők vezethetnek az említett betegségek kialakulásához, mi lehet a közös ezekben a csoportokban. Nem megfelelő táplálkozás, életmód? Vitamin- és ásványianyaghiány? Folyamatos gyógyszerszedés? Alacsonyabb fizikai aktivitás? Egyéb életkörülmények, lakhely? Ha rájövünk, mik ezek a tényezők, könnyebben meg tudjuk magyarázni az általános képbe nem illő eseteket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!