Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meddig kell karanténban...

Meddig kell karanténban csücsülni?

Figyelt kérdés
Holnap lejár a 10 nap, viszont még mindig köhögök, meg folyik az orrom, fáj a mellkasom. Most akkor maradnom kell a gyerekkel együtt karanténban továbbra is?
2021. nov. 21. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%
Csücsülni nem kell, a 10 nap után egy negatív teszt kell.
2021. nov. 21. 08:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Az orvos ezt nem mondta. Tünetes covidos vagyok, annyit mondott, hogy a 10 napból az utolsó 3 tünetmentes kell legyen. Ennyi.
2021. nov. 21. 08:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
akkor tünetek elmúlása, plusz 3 nap
2021. nov. 21. 08:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
de ha gondolod, egy új tesztet kerhetsz a háziorvos által. nem mindig pozitív a teszt, ha tünet még van is
2021. nov. 21. 08:15
 5/11 anonim ***** válasza:
32%
Ha letelt a 10 nap vége a karanténnak. Ez a szabály. Nekem, amikor a negatív lett a gyors tesztem még simán szaladgáltam kint, gyereket vittem bölcsibe. Hétfőn szóltam a dokinak, hogy voltam már jobban szerdán teszteltek, pénteken volt eredmény. Péntekig simán kint voltam.
2021. nov. 21. 08:29
 6/11 anonim ***** válasza:
elég h.lye ez a rendszer, meg kell hagyni. tünetkezdettől veszik a 10 napot, ez a hivatalos karantén. nekem mire kiállították volna a határozatot, már letelt a 10 nap tünetkezdettől. igaz, én nem mentem sehova sem. a 10 nap után hivatalosan már nincs karantén, de a háziorvossal kell konzultálni, és elvileg csak akkor mehetsz, ha 3 napja nincs felsőlégúti panaszod. nekem volt, ezért nem mehettem vissza dolgozni még, a főnököm elküldött (általuk fizetett) tesztre, ami negatív volt. a köhögés megmaradhat tovább is, plusz én allergiás is voltam, szóval a fene se tudja, mitől köhögtem még akkor.
2021. nov. 21. 08:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Amig tüneteid vannak, addig értelemszerűen ne menj sehova. Nem csak mások miatt, hanem magad miatt se.
2021. nov. 21. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Szar az egész rendszer. Tavasszal amikor covidos voltam, a férjem mint kontakt volt velem karanténban. Neki a tesztelésemtől volt fixen 10 nap, nekem az első tünetektől a tünetek elmúlása után 3 nap. Őt hamarabb kiengedték, mint engem, holott pont fordítva volna logikus.

Mondjuk az 5-össel szemben bennem volt annyi felelösségtudat, hogy bár még nem hívtak fel, és a határozat se jött meg, betartottuk a háziorvosi karantént is a hatósági karantén előtt, mert nem akartunk másokat elfertőzni.

Most ősszel már a hivatalos eljárás szerint a teszt napjától számolják, ezzel se értek egyet, de ez már az én bajom... Elég sok az eljárásokban a logikátlanság.

A karanténhatározatodban van megadva lejárati dátum?

Nálunk a férjemében volt, az enyémben nem.

2021. nov. 21. 09:24
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 nincs még határozatom. De elvileg mivel tünetes vagyok, ezért első tünet után 10 nap, ha nem volnék tünetes, akkor a teszttől 10 nap. Egy háztartásban élő ha oltott, nincs karantén, ha oltatlan, akkor van.

Mondjuk én első naptól nem járkálok, nem is bírtam volna, olyan beteg voltam.

2021. nov. 21. 09:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem 16 nap volt mert nem voltam tünetmentes. Ha nincs semmi lázad, orrfolyásod, stb... Akkor.
2021. nov. 21. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!