Meddig kell karanténban csücsülni?
Szar az egész rendszer. Tavasszal amikor covidos voltam, a férjem mint kontakt volt velem karanténban. Neki a tesztelésemtől volt fixen 10 nap, nekem az első tünetektől a tünetek elmúlása után 3 nap. Őt hamarabb kiengedték, mint engem, holott pont fordítva volna logikus.
Mondjuk az 5-össel szemben bennem volt annyi felelösségtudat, hogy bár még nem hívtak fel, és a határozat se jött meg, betartottuk a háziorvosi karantént is a hatósági karantén előtt, mert nem akartunk másokat elfertőzni.
Most ősszel már a hivatalos eljárás szerint a teszt napjától számolják, ezzel se értek egyet, de ez már az én bajom... Elég sok az eljárásokban a logikátlanság.
A karanténhatározatodban van megadva lejárati dátum?
Nálunk a férjemében volt, az enyémben nem.
#8 nincs még határozatom. De elvileg mivel tünetes vagyok, ezért első tünet után 10 nap, ha nem volnék tünetes, akkor a teszttől 10 nap. Egy háztartásban élő ha oltott, nincs karantén, ha oltatlan, akkor van.
Mondjuk én első naptól nem járkálok, nem is bírtam volna, olyan beteg voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!