Az emberek ezt miért nem értik meg akik egyet értenek az
oltással?
21/42 A kérdező kommentje:
Én az érveket nem látom mindig és arra nem érkezik válasz. Illetve hogy miért hasonlítjuk össze az influenzát a coviddal ha egyesek szerint a kettő nem ugyanaz.
És igen én hallottam a mutalodasrol ezzel szemben akkor sem vedooltasrol van szó. Pláne azért nem mert 1 évben kétszer vagy többször akarják hogy az emberek felvegyek az oltast tehát nem is egyszer egy évben. Minél többször annál tobb penz lesz zsebükben akik ezt kitaláltak. Tehát mi az értelme ha nem véd meg a virustol?
Akiket most nyilatkozni engednek, azok nem igazán szakemberek mind és nem tudnak "szakmailag" cizelláltan fogalmazni. A politika meg arra kényszeríti a nyilatkozókat, hogy egyértelműt mondjanak az embereknek, hogy azok ne gondolkozzanak. Orvosszakmailag sem lehet 100%-os védettségről beszélni, ráadásul ezek a fogalmak nagyon rosszul definiáltak és természettudományos szempontból sincsenek szabatosan megfogalmazva. A gyorsan és könnyen mutálódó vírusok esetében nem lehet tökéletes "védettséget" biztosítani (lásd influenza), csak nagyfokú védettséget, tehát csak statisztikai valószínűséget lehet mondani.
2021. nov. 20. 20:59
23/42 A kérdező kommentje:
Mégis úgy van reklámozva hogy csak az oltás véd meg a vírustól. Tehát végeredményben nem véd meg senkit mivel ugyanúgy elkapja az oltott és oltatlan. Az hogy kinél milyen lefolyású lesz meg nem a vakcina határozza meg elsősorban hanem az embernek a saját szervezete.
24/42 A kérdező kommentje:
Tehát azért értelmetlen ilyen szemszögből a vakcina. Kérdés az hogy mi van benne milyen olyan anyag amit annyira eroltetnek az emberekre hogy nem elég 1 évben lassan 2 oltás sem hanem lassan az lesz hogy minden hónapban 1 ha így haladnak az emberek. Ébredjetek fel végre aki még nem ébredt fel hogy ez csak az üzletről szól semmi másról.
igen, de ha nincs felkészítve a szervezet, akkor súlyosabb lehet a lefolyása. mivel senki nem tudhatja előre, hogy hogy reagál rá, ezért van az oltás, hogy megismerje a szervezet.
gondolkodj kérlek egy kicsit. nem az elkapás ellen véd, hanem a súlyos lefolyástól védhet. nem biztos, hogy neked halálos lesz, ha elkapod, de nem tudhatod. egészséges emberek is belehalnak.
2021. nov. 20. 21:10
26/42 A kérdező kommentje:
Oké de akkor sem értem azt hogy mi értelme van annyi oltásnak? Miért nem elég 1? Mert 1 nem véd meg? Vagy mi van az elsőben? Sőt lassan a 3-ik is kell majd akik beoltották magukat és azt fogják mondani hogy az első kettő semmit nem védett. Akkor meg miről beszelunk?
27/42 A kérdező kommentje:
Meg akik elkaptak pl. én is tehát a szervezet már hozzá van szokva. Akkor nekünk akik atestek rajta mi értelme van hogy beoltassam magam?
mert csak egy darabig véd. aztán egyre kevesebb van a védekező sejtekből. és amíg körülötted sokan fertőzhetnek, addig védtelenebb vagy. ha ez is enyhül, mint az influenza, akkor valószínűleg ugyanúgy csak a veszélyeztetett embereket kell jobban védeni oltással, de egyelőre még erős.
2021. nov. 20. 21:19
29/42 A kérdező kommentje:
Még mindig nem tudtatok meggyőzni hogy felvegyem az 1 oltást. Mi az hogy egy darabig véd? Most irtátok hogy hozzá szokik utána szervezet. És ez nem influenza. Ne legyen összehasonlitva a virussal. Az is köztudott amit hangoztattak napi szinten 2020-ban hogy csak idősekre veszélyes előssorban a covid járvány de rájuk minden más virus is veszélyes. Viszont ha ők be vannak oltva akkor nem kerülnek lélgeztetőgépre. A fiatalbb korsztály pedig akkor sem kerül ha be van oltva és akkor sem kerül ha nincs beoltva. Ezért nem értem még mindig az oltás fontosságát és értelmét.
nem írtuk, hogy hozzászokik. a vakcina hatására elkezd védekező sejteket termelni. ha elkapta már, akkor a te szervezeted is termelt. de ezek a sejtek egy idő után fogynak. azért kell súlyos járványok esetén emlékeztetni újra a szervezeted, hogy kezdje el termelni őket, így amikor elkapod, könnyebben bánhat el vele.
Az influenza is felsőlégúti vírus, meg ez is, azért van összehadonlítva vele. csak ez egy erősebb egyelőre. az influenza is volt, amikor sokkal több embernél okozott halált.
először azt gondolták, hogy ez a vírus is olyan lesz, mint az, hogy csak az idősekre veszélyes, aztán ahogy mutálódott, egyre fiatalabb korosztályokat is elkezdett veszélyeztetni.
2021. nov. 20. 21:38
Kapcsolódó kérdések: