Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ilyenkor mikortól érvényes a...

Ilyenkor mikortól érvényes a karantén?

Figyelt kérdés
Mai napon kaptam egy emailt, hogy az egyik tanáromnak egyetemen pozitív lett a tesztje. Utoljára kedden találkoztunk vele, így onnantól számítják a karantént. Viszont csak ma tudtuk meg, tehát állítólag mától van. Valaki azt írta, hogy november 22. - től november 26.-ig. De mivel csak most tudtuk meg, mi már kedd óta végig voltunk emberek között, ahonnan ugye számítják a karantént. Viszont nekem holnap valami nagyon fontos elintéznivalóm van, szerintetek kimehetek? Csak hétfőtől lesz érvényes? Vagy már holnap?

2021. nov. 19. 23:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Én kimennék simán...
2021. nov. 19. 23:45
 2/15 A kérdező kommentje:
De ha kimegyek és pont akkor jönnek ellenőrizni fizethetek...
2021. nov. 19. 23:47
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Dehogy jönnek, ismerősöm 6 napja van és nem voltak.. szerintem ő is volt kint :)
2021. nov. 19. 23:56
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem? Én tavaly szeptemberben voltam karanténban akkor majdnem mindennap jöttek. Meg ki kellett rakni azt a kártyát.

Ez változott azóta? Mert kb 1 vagy másfél órára kellene eljönnöm itthonról 5 körül.

Akkor egyébként bízta, hogy holnap is érvényes már a karanténom?

2021. nov. 20. 00:00
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Akkortól érvényes mikortól hívott a NNK, hogy felvettek.
2021. nov. 20. 00:20
 6/15 A kérdező kommentje:

Őszintén az iskola rendezte a dolgot. Mert egy egész csoport került abba, és annak a vezetője. Ma elkérte az adataink és nemrég írt valamit.

Akkor így most nem tudok holnap elmenni? Fontos lenne nekem, de nem szeretnék senkit sem veszélyeztetni.

2021. nov. 20. 00:25
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Ez azért érdekes, mivel én is egyetemista vagyok és rengeteg covidossal érintkeztem (oktatókkal és hallgatókkal egyaránt). Engem emiatt soha sem raktak karanténba, és a csoportomat sem. Karanténba akkor kerülsz, ha pozitív a covid teszted.

(3#-nak igaza van. Az ellenőrzésre már rég nincs kapacitás...)

2021. nov. 20. 00:30
 8/15 A kérdező kommentje:

Hát én sem értem. Az öcsém aki még általánosba jár szintén karanténban van mert volt kontaktja. De én is hallottam olyanról aki nem került.

Akkor már nem jönnek ellenőrizgetni minden nap mint tavaly?

2021. nov. 20. 00:38
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem mennek, de azért okosan a kijárkálással nehogy lebukj véletlen. Én régen mikor karanténba kerültem, mindig este mentem ki kapucniban.. :)
2021. nov. 20. 00:41
 10/15 A kérdező kommentje:

Tényleg fontos lenne. Időponton van valahova.

De most ezt hogy gondolják? Kedden lett beteg, erre tegnap írnak, hogy karanténban vagyunk kedd óta. Ez azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy kedd óta mind mentünk ki, erre most másnap már ne menjünk?

Aki volt karanténban mostanában mennyit jöttek ellenőrizni?

2021. nov. 20. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!