Mennyire jogos ez a kritikai írás az oltás ellenesekről? Tényleg ilyen buták az emberek?
Miért (ne) oltassuk be magunkat?
Az egész kampány mottója lehetne: "Bárkiben bízunk, csak a szakemberekben nem!"
Korompai Edömér munkanélküli géplakatos, hobbi DJ és hobbivirológus, űrkutatástagadó nem oltatja be magát, mert szerinte az élő vírus veszélytelen, de elölt formában 20 év múlva mellékhatásokat okozhat. Edömér szerint a vírus átfér a maszkon, de az oxigén nem, ezért fullad benne.
Karvalypusztai Rozália, aki jógaoktató, szabadidejében akupunktőr nem oltatja be magát, mert ő nem hisz a hivatalos adatokban, csak abban, hogy 7 főcsakra irányítja az ember egészségét, és attól leszünk betegek, ha az auránk tele van negatív energiával.
Pelikán Sándor, egészségguru, biobolt hálózat tulajdonos nem oltatja be magát, mert szerinte az egész gyógyszeripar csak a pénzről szól. Üzleteiben 17 500 Ft/kg a GMO mentes himalája só és 6 000 Ft / 50 db nagydózisú C-vitamin tabletta kapható.
Özvegy Kulipintyó Józsefné Marika, könyvelő nem oltatja be magát, mert szerinte nincs is járvány, a média csak hazudik. Olvasta a fájatudás pont com oldalon, ami csak igazat ír.
Mor Zsoltné Kukor Ica álneves Facebook troll, ufókutató nem oltatja be magát, mert szerinte elkapkodták a vakcinák tesztelését. Helyette egy olyan, állati féregirtóval akarja kezelni magát, ha beteg lesz, amit emberre és ilyen indikációra egyáltalán nem teszteltek.
Kovács-Horváth Izolda, főállású kismama, blogger és influenszer nem oltatja be magát, mert szerinte minden betegségen át kell esni, hogy ne legyünk betegek.
Barankó Zsolt személy- és vagyonőr, társadalmi igazságosztó nem oltatja be magát, mert influenzában is sokan meghalnak. A következtetés logikáját még ő maga sem tudja megmagyarázni.
A Targaryen Dragon hobbipolitológus Facebook oldal mögötti ismeretlen személy nem oltatja be magát, mert szerinte a járványadatokat Orbán Viktor (ha nem ő, akkor Gyurcsány Ferenc) hamisítja. A külföldieket is. Az elhunytakat pedig csak lefizették, hogy haljanak meg.
Nagy-Zoárd Imola, újlipótvárosi műkörömépítő nem oltatja be magát, mert fél, hogy a benne levő chipekkel nyomon követi minden tevékenységét a CIA. Véleményét okostelefonjáról írta Facebookra, Instára, Twitterre, Pinterestre és Snapchatre.
Én nem vagyok beoltva, ennek ellenére nem vagyok oltásellenes, sem oltás párti. Nem állítom azt, hogy mindenkinek úgy kéne gondolkodnia, mint én, elfogadom, ha valaki mást gondol és szerintem sem jó szélsőségesen gondolkodni ebben a témában sem és azt gondolni, hogy az oltás tökéletes vagy azt, hogy 100% rossz. Annyi információ van, annyi mindent mondanak össze-vissza, hogy ezen már lehetetlen kiigazodni. Viszont ezt a cirkuszt már nagyon unom. Figyeljétek meg, hogy jövő ősszel ugyanitt fogunk tartani. Lesz majd a nem tudom hányadik hullám, az 5. oltás (vagy ki tudja hányadik), jön majd valami új, nagyon gyorsan terjedő, halálosan veszélyes mutáns. De ne nekem legyen igazam... Szó szerint hülyére veszik az embereket.
Nekem nem az oltással lenne bajom, hanem azzal van bajom, amit ebben a témában művelnek. Undorító, aljas módon. pl. Ausztria. Nem szó szerint idézek, de ott olyanokat mondott a kancellár, hogy az oltatlanoknak kell szenvedniük, mert ők tehetnek arról, hogy még mindig terjed a vírus és korlátozásokról kell beszélni (nem mintha az oltott nem kaphatná el és nem adhatná tovább), és gyalázatos, hogy "csak" annyian vannak beoltva, ahányan. Orbán is amit kijelent, hogy aki be van oltva, az biztonságban van (holott ez sem teljesen igaz, mert sajnos előfordulhat és elő is fordult nem egyszer, hogy oltott kórházba került és meghalt), aki meg nincs, azt életveszély fenyegeti, nagy valószínűséggel kórházba fog kerülni. Normálisak ezek??? A népesség nagy része még mindig nem kapta el a vírust. Hány olyan ember van, aki oltatlanul nem került kórházba vagy észre sem vette, hogy átment rajta a vírus, vagy el se kapta? És akkor ilyeneket jelentenek ki.
Ja, bocs, én kérek bocsánatot, hogy egészséges vagyok és semmi bajom.
Elég találó, és már kutatással alátámasztott tény, hogy ahogy nő az iskolai végzettség, úgy csökken az oltásellenes attitűd. Érdekes, nálunk az egyetemen mindenki oltott (a professzorok is), a szakmunkás meg eladó ismerőseim meg nyomják az oltás ellenes baromságaikat.
Én egyszer beléptem egy oltás mellékhatások csoportba, 99%-ban retardáltak voltak, csak úgy repkedett a sok "lessz, muszály, mellék hatás". A kedvencem a "nyuktával dicsérd a napot" volt. Mindehhez rengeteg smiley, mivel nem képesek összetetten megfogalmazni a gondolataikat. Konkrétan írni nem képesek megtanulni az anyanyelvükön. Nagyon vicces.
Mikor panaszkodik, hogy folyamatosan lebutázzák és mennyire elege van belőle, erre az első válasza az, hogy mindenki már mennyire buta :)
Ez igen, igazi oltásellenesseghez hű kommentet sikerült írnod, süt belőle a sértettség és az ostobaság
#34. Biztos vagyok abban, hogy láttad azt a linket, amelyet korábban megadott valaki néhány hozzászólással ezelőtt. A linken egy cikk található, amely arról szól, hogy a pedagógusok inkább elmennek fizetés nélküli szabadságra vagy munkahelyet próbálnak változtatni, de sokan nem kívánják beadatni maguknak az oltást.
Őket képzetlennek tartod?
Nem üres frázisokkal lehet másokat meggyőzni, hanem konkrétumokkal. Attól, hogy hajtogatsz egy üres frázist, az nem fog igazzá válni.
Mit tanult egy irodalom tanár vagy történelem tanár a vírusokról vagy a járványokról? Megsúgom, semmit.
Még a biólogia tanár sem ugyanazt tanulta, mint kutatók a biológia szakon,csak úgy megsúgom.
Felesleges ilyen ócska kifogásokat gyártanod, hogy miért vagy buta
Ez tény, csak utána kell nézni. Minél kisebb az iskolai végzettség, annál nagyobb az oltásellenesség.
A másik tipikus példája a netre frissen felszabadult facebook-boomerek, akik még nem tudják kiszűrni a kamu parasztvakítást, mint pl a kamupártos koxos agymosásait.
#38. Most pedig kibúvókat keresel. Nem arról volt szó, hogy szakképzettek, hanem arról, képzettek vagy képzetlenek.
De ha már önmagadnak is ellentmondasz, akkor felesleges tovább folytatni, mert egyszerűen nincsenek érveid. A hazugságok azok nem érvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!