Be adassam az oltást?
500-as az antigen szamom tehat boven vedett vagyok
Akkor MINEK?
500 azért nem olyan sok. Szóval, persze, 50-es határ felett van, de oltás / gyógyulás után nem ritka, hogy akár 40 ezret is mérnek. Jó lenne tudni, hogy akik "védettként" pl. kórházba kerültek (vagy csak pozitívat teszteltek), azoknak mennyi ellenanyagszintjük volt, mikor a vírus áttörte a védelmet.
Persze ilyen adatokat "luxus" lenne közzétenni:(
A Sinopharm valóban elkezdett fejleszteni egy mRNS alapú oltást, de az egy másik márkanevű lesz. Magyarország a BBIBP-CorV típusú oltásból vett 5 milliót, az inaktivált vírust tartalmaz, azaz "hagyományos" technológiát alkalmaz. (Bár az 500-as antitest értéken aligha fog javítani.)
Ha az oltakozással szemben a legfőbb ellenvetésed, hogy mindenféle modern, "kísérleti" technológiákra alapulnak, akkor a kínai pont neked való. Orbán személyesen csókol neked kezed, hogy fogy a raktárkészlet.
Pfizer vagy Moderna, csatlakozom az előzőhöz.
Bizonyított hatékonyság, biztonságosság. Bármely korábbi oltással kombinálható.
Én 3 Pfizert kaptam, semmi bajom nem volt tőle.
ne meregess, kidobott penz/ido.
nincs olyan, hogy vedett vagy, nem tudjak megmondani mi az a definit hatar hogy vedett vagy vagy nem, vagy csak kicsit... ezert felrevezetoek ezek a szamok mert tevhitben ringatnak.
menj most oltatni, moderna a legjobb harmadiknak, ha nincs akkor pfeizer (moderna kb 3szoros hatoanyagot tartalmaz).
most regisztralni se kell (nem mintha olyan nagy dolog lett volna egy taj szamot es egy szuletesi datumot beirni), odamesz es beledszurjak amit kersz.
vilagban nincs meg ilyen orszag ahol ezt megtehetnek az emberek. a muvelt nyugaton a 3. oltas meg mindig kivaltsag a nagyvilagban meg az elso is.
nalunk ingyen adjak, valasztasz belatasod szerint, akkor adjak amikor akarod, az egesz orszagban barhol. komolyan elvette az eszunket a jolet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!